İsrail basını: Güvenlik Kabinesi, Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze’nin güneyinde saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki kara saldırılarının “alanının genişletilmesine” ilişkin kararı onayladı.
AA
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 17:43
İsrail basını: Güvenlik Kabinesi, Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı

İsrail Güvenlik Kabinesi dün gece Refah’taki kara saldırılarını genişletmeyi kararlaştırdı.

Bu kararı, İsrail'in "Walla" internet sitesi duyurdu.

Haberin dayandırıldığı kaynaklardan birisi, Refah’taki saldırıları genişletme kararının, ABD Başkanı Joe Biden’ın “kırmızı çizgisinin aşılması” olarak yorumlanabilecek eylemleri içerdiği değerlendirmesinde bulundu.

Habere göre, Güvenlik Kabinesi Hamas ile esir takası görüşmelerine dair “çabalara devam edilmesi” konusunda talimat verdi. Ancak İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve aşırı sağcı fikirleriyle bilinen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich bu karara karşı oy kullandı.

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna başlattığı kara saldırısında Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

Bu bölge, Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yurt dışına seyahat etmek için kullandığı tek geçiş noktası olması açısından büyük önem taşıyor.

Bu işgal sayesinde, İsrail, Filistinlileri tamamen dünyadan izole hale getirmiş oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2137791/israil-basini-guvenlik-kabinesi-refahtaki-kara-saldirilarinin-genisletilmesini-onayladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.