Shakira yargılandığı davadan beraat etti

İspanya'nın ünlü pop yıldızı Shakira, 2018 yılında vergi beyannamesindeki usulsüzlüklerle ilgili yargılandığı davadan beraat etti. Mahkeme, vergi makamlarını dolandırma niyeti bulunmadığına hükmederken, savcılar da delil yetersizliği nedeniyle ceza davasının düşürülmesini talep etti.
Afife Kaya
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 18:32
Shakira yargılandığı davadan beraat etti

İspanya'nın ünlü pop yıldızı Shakira, 2018 yılındaki vergi beyannamesindeki iddialı usulsüzlüklerle ilgili yargılandığı davadan beraat etti. Mahkeme, vergi beyannamesindeki hataların dolandırıcılık niyetini göstermediğini belirterek sanatçı hakkındaki soruşturmayı düşürdü.

İspanyol savcılar, Shakira'nın 2018 yılında vergi dairesini 6,6 milyon Avro (229 milyon TL) dolandırmak için bir şirketler ağı kullandığı iddiasıyla geçtiğimiz Temmuz ayında dava açmıştı. Ancak bir ay sonra, şarkıcı borcunu kapatmak için 6,6 milyon Avro (229 milyon TL) ödeme yapmıştı.

Çarşamba günü savcılar, delil yetersizliği nedeniyle ceza davasının düşürülmesini talep etti ve bir gün sonra mahkeme bu talebi kabul etti.

Mahkeme, Shakira'nın vergi beyannamesinde usulsüzlük yapmış olabileceğini kabul etse de, bunun vergi makamlarına karşı bir suç teşkil etmediğine hükmetti. Savcıların da dolandırma niyeti bulunmadığına dair belirtileri olmadığını belirtti.

Shakira'nın avukatlarından Pau Molins, kararın sanatçıya karşı yürütülen karalama kampanyasına son verdiğini ifade etti. Mahkemenin, "Shakira'nın herhangi bir dolandırıcılık suçu işlemediğini kabul etmesinden memnun olduğunu" da ekledi.

Bu karar, Shakira'nın daha önce açılan bir vergi dolandırıcılığı davasından 6 ay sonra geldi. Sanatçı, 2012-2014 yılları arasında elde ettiği gelirle ilgili olarak açılan davada ise savcılarla son dakikada uzlaşmaya varmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2137799/shakira-yargilandigi-davadan-beraat-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.