İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan uluslararası topluma 'Filistin' çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bulunan yabancı misyon şefleriyle gerçekleştirdiği 'Başkonsoloslar Buluşması'nda İsrail'in Filistin'in Refah kentine yönelik saldırılarını kınayarak uluslararası toplumu barış için daha fazla çaba göstermeye çağırdı. İmamoğlu, saldırıların insanlık dışı olduğunu vurgulayarak Filistin'deki vahim durumun çözümü için iş birliği çağrısında bulundu ve İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Avrupa Oyunları için hazırlıkların devam ettiğini dile getirdi.
Afife Kaya
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 20:51
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan uluslararası topluma 'Filistin' çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan yabancı ülke misyon şefleriyle Sarıyer Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen 'Başkonsoloslar Buluşması'nda bir araya geldi. İsrail'in Filistin'in Refah kentine yönelik saldırılarını kınayan İmamoğlu, uluslararası toplumu barış için daha fazla çaba göstermeye çağırdı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Ne yazık ki, bu haftaya bir kez daha korkunç bir insanlık trajedisi damgasını vurdu. İsrail'in Refah'taki askeri operasyonuna ilişkin sözlerimi hatırlayacaktır. Bir kez daha İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının insanlık dışı olduğunun altını çizmek istiyorum. Refah, İsrail güçlerinin Gazze’de yok etmediği tek Filistin şehridir. Gazze nüfusunun üçte ikisi, yani yaklaşık 1,5 milyon Filistinli, evlerinden edildi ve savaştan kaçarak, Refah’a sığındı."

"Uluslararası toplumu, barış için daha fazla çaba göstermeye çağırıyorum. Bu hafta sonu, muhtemel iş birliği fırsatlarını görüşmek ve Filistin'deki vahim durumu daha iyi anlamak için, Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis'i İstanbul'da ağırlayacağım. Uluslararası toplumun, Gazze’de yaşanan trajedi konusunda, daha güçlü bir duruş içinde olmaması, son derece rahatsız edicidir."

İmamoğlu, İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Avrupa Oyunları için Avrupa Olimpiyat Komitesi ile bir protokol imzalamak üzere Roma'ya gideceğini ve İstanbul'un tüm sakinleri için daha mutlu bir yaşam alanı haline getirme çabalarının devam ettiğini de belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2137815/ibb-baskani-ekrem-imamoglundan-uluslararasi-topluma-filistin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.