“Sen ölü görünüyorsun” diye ilaçlarını alamayan Şaban Er isyan etti: “Yaşayan ölü gibiyim”

Samsun’un Yakakent ilçesinde yaşayan Şaban Er (67), 6 Mayıs’ta eczaneye ilaçlarını almaya gittiğinde, “Ölü görünüyorsun, ilaç veremeyiz” diyerek geri çevrildi. Hayatının şokunu yaşayan Er, 3 Mayıs günü kendisiyle aynı isimdeki Samsun’un Alaçam ilçesinde yaşayan başka bir kişinin kimliksiz şekilde Bafra Devlet Hastanesi’nin acil servisine götürüldüğünü ve 5 Mayıs’ta hayatını kaybettiğini, hastane çalışanlarının ise ölüm raporunu hazırlarken dikkatsizlik sonucu kendisini ölü olarak kayda geçirdiğini öğrendi. İlaçlarını ödünç aldığını belirten Er yaşadıklarına isyan etti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 14:25
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 14:54
“Sen ölü görünüyorsun” diye ilaçlarını alamayan Şaban Er isyan etti: “Yaşayan ölü gibiyim”
DHA
Kaynak DHA


Yakakent ilçesinde yaşayan, emekli 2 çocuk babası Şaban Er, 3 Mayıs’ta eczaneye giderek doktorun yazdığı ilaçları almak istedi.

Mevcut ilaçlarını alan Er, eczacının “kalanları 6 Mayıs’ta alabilirsin”  demesi üzerine geri döndü.  söylemesi üzerine evine döndü. Şaban Er, 6 Mayıs’ta yeniden eczaneye gittiğinde hayatının şokunu yaşadı.

Eczanedeki personelin ilaçlarını alamayacağını söylemesi üzerine Er, nedenini sordu.  ‘Ölü görünüyorsun’ yanıtını alınca şaşkınlığa uğrayan Şaban Er , Nüfus Müdürlüğü’nün yolunu tuttu. Ancak burada da Er’e aynı cevap verildi.

Neden ölü göründüğünü araştırmaya başlayan Er, 3 Mayıs günü kendisiyle aynı isim ve soy isimdeki Samsun’un Alaçam ilçesinde yaşayan başka bir kişinin kimliksiz şekilde Bafra Devlet Hastanesi acil servisine götürüldüğü, 5 Mayıs’ta hayatını kaybettiği, hastane çalışanlarının ise ölüm raporunu hazırlarken kontrol etmediği ve böyle bir yanlışlık yapıldığı bilgisine ulaştı.

Şaban Er, ölü olarak hayatına devam ettiğini vurguladı.

Er şunları söyledi:


“Ölü görünüyorsun” dediler

Eczaneye gittiğinde personelin kendisine ‘Ölü görünüyorsun’ dediğini ve ilaçlarını vermediğin belirten Er şöyle devam etti:


“Yaşayan ölü olarak görünüyorsun”

Arkadaşlarının yaşayan ölü olarak görünüyorsun araç kullanma dediklerini anlatan Er,  trafik polislerinin de “'Kullanmazsan iyi olur” demesi üzerine kendi aracıyla 10 dakikada halledeceği işi, 1,5 saatte hallettiğini dile getirdi.

Şaban Er, “Evimin Doğal Afet Sigortası vardı, Bafra’ya gitmek gerekiyordu, bir şoför buldum, öyle gittim. İki ay sonra oğlumun düğünü var, araba kullanamadığım için gideceğim yere gidemeyeceğim, psikolojim bozuldu. Devletimizin bu süreci hızlandırmalarını istiyorum” sözleriyle adeta isyan etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.