Mads Juel Andersen kimdir?

Premier Lig takımı Luton Town'da stoper olarak oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcu Mads Juel Andersen kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 16:45
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 17:04
Mads Juel Andersen kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Mads Juel Andersen, 27 Aralık 1997 doğumlu Danimarkalı bir profesyonel futbolcudur ve Premier Lig kulübü Luton Town'da stoper olarak forma giymektedir.

Gençlik Kariyeri Mads Juel Andersen, futbol kariyerine beş yaşında Herstedøster Idræts Club (HIC) takımında başladı. Arkadaşlarıyla birlikte olmak istediği için futbola başladı çünkü anaokulundaki diğer çocuklar zaten orada oynuyordu. Daha önce bazı atletizm denemelerinde bulunmuştu ancak hiçbir arkadaşının oraya gitmediği için bıraktı. Andersen, dokuz ay boyunca Albertslund IF'de oynadıktan sonra dokuz yaşında Brøndby IF'e katıldı.

Kariyeri Brøndby IF Kasım 2015'te Andersen, Brøndby ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı ve bu da onun önümüzdeki 2016-17 sezonundan itibaren kalıcı olarak birinci takım kadrosunun bir parçası olacağı anlamına geliyordu. Andersen, 12 Nisan 2015'te SønderjyskE'ye karşı oynanan maçta ilk kez A takım kadrosuna çağrıldı ancak maç boyunca yedek kulübesinde kaldı.

2015-16 sezonunda  eden sezon, Danimarka 1. Lig takımlarından HB Køge'ye kiralandı ve sözleşmesi sezon sonuna kadar uzatıldı. Andersen, kulüp için 25 lig maçında forma giydi ve iki gol attıktan sonra Brøndby'e geri döndü.

Andersen, Brøndby formasıyla ilk maçına Ledøje-Smørum Fodbold'a karşı Danimarka Kupası'nda çıktı ve 90 dakika sahada kaldı. Ancak, ligde hiç görünmedi ve kulüpten ayrıldı.

AC Horsens 27 Eylül 2017'de Andersen'in yeni yıldan itibaren AC Horsens'e katılacağı doğrulandı. 2018-19 sezonundan itibaren, Andersen kulüp için çok önemli bir oyuncu haline geldi ve takımın birinci 11'inde düzenli olarak forma giymeye başladı. Bu sezon, 20 lig maçında forma giydi ve üç gol attı.

Barnsley 21 Haziran 2019'da Andersen, AC Horsens'ten Championship takımlarından Barnsley'e rapor edilen £900,000 karşılığında katılarak dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Kulüpteki ilk sezonunda, Andersen düzenli olarak forma giydi ve neredeyse her maçta oynadı. 

Luton Town 3 Temmuz 2023'te Andersen, Premier Lig'e yeni yükselen Luton Town kulübüne açıklanmayan bir ücret karşılığında transfer oldu. 1 Eylül 2023'te West Ham United'a karşı oynanan ve 2-1 mağlubiyetle sonuçlanan maçta Luton'un Premier Lig'deki ilk ev golünü attı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.