Suat Kılıç: "Tasarrufun en büyüğü ihaleler yapılırken yapılacak olan tasarruftur"

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, işçi ve memur servislerini kaldırmakla tasarruf paketinin amacına ulaşamayacağını belirterek, Tasarrufun en büyüğü ihaleler yapılırken yapılacak olan tasarruftur” dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 17:26
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 17:49
Suat Kılıç: ''Tasarrufun en büyüğü ihaleler yapılırken yapılacak olan tasarruftur''
DHA
Kaynak DHA


Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunurken, tasarruf paketini desteklediklerini söyledi.

Ancak araç kiralama sözleşmeleri, işçi ve memurların minibüs ve otobüs servisleriyle yapılacak tasarruftan beklenen faydanın sağlanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kılıç, Türkiye'nin tasarruf ihtiyacının 100-200 milyar liradan çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

Kılıç, bunun için kara deliklerin kapatılması gerektiğinin altını çizdi.

Vergi af ve muafiyetleriyle yap, işlet devret projelerin mercek altına alınması halinde tasarruf paketinin tümünden daha fazla tasarruf yapılacağını belirten Kılıç şöyle dedi:


Kılıç, son günlerde tartışma konusu olan ve MHP lideri devlet Bahçeli’nin “Cumhur İttifakı’nı hedef alıyor” diyerek dile getirdiği kumpas iddialarına da değindi.

Bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ olmak üzere her türlü terör yapılanmaları, organize suç örgütleri, uyuşturucu kartelleri ile mücadelelerde devlet birimlerinin yanında olduklarını kaydeden Kılıç, “Adı, sanı, faaliyet alanı ne olursa olsun hiçbir yapılanma Türkiye Cumhuriyeti müesseselerinden daha güçlü ve dokunulamaz değildir. İllegal faaliyetlerle mücadele halinde olan emniyet ve adalet teşkilatlarımıza güveniyoruz. Güvenimizi sonuna kadar korumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yaş çay alım fiyatı 2023 rakamına çıkarılmalı’

Kılıç, tarım ve hayvancılıkta verimliliği artırmadan gıda enflasyonunu dizginlemenin mümkün olmadığına işaret ettiği konuşmasında köylünün acil ihtiyacı olan mazot, gübre, tohum ve zirai ilaç giderlerine devletin ortak olmasını istedi.

Yaş çay kilogram fiyatının destekleme rakamıyla birlikte 19 lira olarak açıklandığını da hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.