Antonee Robinson kimdir?

Premier Lig kulübü Fulham ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımında sol bek olarak oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Antonee Robinson kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
18 Mayıs 2024 12:59
GÜNCELLEME
18 Mayıs 2024 13:04
Antonee Robinson kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Antonee Robinson, 8 Ağustos 1997 doğumlu Amerikalı bir profesyonel futbolcudur. Sol bek pozisyonunda görev yapmaktadır ve Premier Lig takımlarından Fulham ile Amerika Birleşik Devletleri millî takımında forma giymektedir.

Gençlik Futbolu Milton Keynes, İngiltere'de doğan Robinson, 11 yaşından beri Everton'un altyapısından geçmiştir. Haziran 2013'te kulüple profesyonel sözleşme imzalayarak tam zamanlı oyuncu olmuştur.

Kulüp Kariyeri Everton Everton'un U18 takımında oynarken sakatlıklar yaşayan Robinson, çoğu zaman sahalardan uzak kalmıştır. 2014-15 sezonunun sonunda U18 takımında sezonun oyuncusu seçilmiştir. 2015-16 sezonunun büyük kısmını dizindeki yırtık kıkırdak nedeniyle sakatlıkla geçirmiştir. Ancak, Temmuz 2016'da bir yıl daha sözleşme uzatmıştır. 2016-17 sezonunun sonunda kulüple iki yıllık bir sözleşme daha imzalamıştır.

Bolton Wanderers'a Kiralık 4 Ağustos 2017'de Robinson, Bolton Wanderers ile Ocak 2018'e kadar olan süre için kiralık sözleşme imzalamıştır. Kulübe katıldıktan beş gün sonra, 9 Ağustos 2017'de Crewe Alexandra'ya karşı Lig Kupası'nda ilk maçına çıkmıştır. Bir hafta sonra ise Sheffield Wednesday'e karşı 3-2 kazanılan maçta bir asist yapmıştır. Bolton'da sol bek pozisyonunda kendini göstermiş ve sezon sonuna kadar kulüpte kalmayı kabul etmiştir.

Wigan Athletic 15 Temmuz 2019'da Robinson, Wigan Athletic'e üç yıllık bir sözleşmeyle transfer olmuştur. Wigan formasıyla ilk golünü Millwall'a karşı attıktan sonra, Serie A ekibi AC Milan'a 13 milyon dolarlık bir transfer için anlaşmaya varmıştır. Ancak, transfer tıbbı sırasında kalp ritmi düzensizliği tespit edilmiş ve bu nedenle transfer gerçekleşmemiştir.

Fulham Wigan'ın Şampiyonlar Ligi'ne düşmesinin ardından Robinson, Premier Lig ekibi Fulham'a 20 Ağustos 2020'de 2 milyon pound karşılığında transfer olmuştur. Fulham formasıyla ilk golünü EFL Kupası'nda Birmingham City'ye atmıştır.

Uluslararası Kariyer Robinson, hem İngiltere hem de Amerika Birleşik Devletleri için uygun bir oyuncudur. Amerika Birleşik Devletleri'nin alt yaş kategorilerinde forma giymiş ve Mayıs 2018'de tam millî takımında ilk maçına çıkmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa