Artemas kimdir?

Kıbrıs kökenli bir İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve plak yapımcısı Artemas kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
18 Mayıs 2024 13:05
GÜNCELLEME
18 Mayıs 2024 13:10
Artemas kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Artemas Diamandis, 23 Eylül 1999'da doğmuş ve mononim olarak Artemas olarak bilinen, Kıbrıs kökenli İngiliz bir şarkıcı, söz yazarı ve yapımcıdır. En çok "If U Think I'm Pretty" ve "I Like the Way You Kiss Me" adlı single'larıyla tanınmaktadır.

Erken yaşam Diamandis, Oxfordshire'daki bir köyde büyümüş ve küçük yaşlardan itibaren şarkıcı olma hayali kurmuştur. 16 yaşında Kurt Cobain: Montage of Heck adlı bir belgesel izlemesi, şarkı yazma konusunda onu ilhamlandırmıştır.

Kariyer 17 yaşında Artemas, yerel radyoda çalınan ilk "çok kötü rock şarkısı"nı yapmıştır.

Artemas'ın ilk müzik yayını Kasım 2020'de "High 4 U" adlı single'ı olmuştur. 2022'de sesi Rex Orange County'nin "biraz R&B'li" olarak nitelendirilmiştir. 24 Ekim 2023'te Diamandis, kısa süre sonra viral olan "If U Think I'm Pretty" adlı single'ı yayınlamıştır. Şubat 2024'e gelindiğinde şarkı, Birleşik Krallık Single Listesi'nde yer almıştır. Bu single ayrıca "Pretty" adlı mixtape'inin yayınlanmasına öncülük etmiştir. 19 Mart 2024'te "I Like the Way You Kiss Me" adlı single'ı yayınlamıştır. "I Like The Way You Kiss Me", Birleşik Krallık Single Listesi'nde üç numaraya yükselmiş, Almanya ve Litvanya'da zirveye oturmuş ve Avustralya, Avusturya, Yeni Zelanda, İrlanda ve Norveç gibi çeşitli ülkelerde ilk ona girmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa