Daniel Muñoz kimdir?

Premier Lig kulübü Crystal Palace ve Kolombiya milli takımında oynayan Kolombiyalı profesyonel futbolcu Daniel Muñoz kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 13:35
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 13:58
Daniel Muñoz kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Daniel Muñoz Mejía, 24 Mayıs 1996 doğumlu Kolombiyalı profesyonel futbolcu, Premier Lig ekibi Crystal Palace ve Kolombiya milli takımında sağ bek veya sağ kanat bek olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri

Águilas Doradas: 2017'den 2019'a kadar Daniel Muñoz, Kolombiya'nın Águilas Doradas takımında forma giydi. Burada sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Atlético Nacional ve Genk: Mayıs 2020'de Muñoz, Atlético Nacional'dan Belçika'nın Genk takımına 4.5 milyon euro karşılığında transfer oldu. Genk'te gösterdiği başarılı performansla Avrupa kulüplerinin radarına girdi.

Crystal Palace: Ocak 2024'te, Muñoz Crystal Palace'a 8 milyon euro karşılığında transfer oldu ve 2027'ye kadar sözleşme imzaladı, ayrıca bir yıl uzatma opsiyonu bulunuyor. Muñoz, Palace formasıyla ilk maçına 3 Şubat'ta Brighton & Hove Albion'a karşı 4-1 kaybettikleri maçta çıktı.

Uluslararası Kariyer

Eylül 2019'da Kolombiya milli takımına çağrılan Muñoz, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmak zorunda kaldı. Mart 2020'de Carlos Queiroz tarafından tekrar milli takıma çağrıldı. 3 Haziran 2021'de Peru'ya karşı oynanan Dünya Kupası eleme maçında ilk kez milli formayı giydi. Stefan Medina'nın yerine oyuna dahil olduktan kısa süre sonra VAR incelemesi sonucu kırmızı kart gördü.

Muñoz, 22 Mart 2024'te İspanya'ya karşı oynanan hazırlık maçında Luis Díaz'ın asistinde milli takım kariyerinin ilk golünü attı

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa