Bakan Uraloğlu’ndan İran’daki helikopter kazasına ilişkin açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, kazanın ardından helikopterin sinyal vermediğini belirtti ve Türkiye'nin deniz ve hava arama kurtarma sorumluluğu kapsamında yapılan takip sonucunda sinyallerin alınamadığını ifade etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 20:00
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 21:09
Bakan Uraloğlu’ndan İran’daki helikopter kazasına ilişkin açıklama
AK
Afife Kaya Editör

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere konuştu.

Kazanın ardından yapılan incelemelere değinen Uraloğlu, "İlk etapta helikopterin bir sinyal verip vermediğini takip ettik. Maalesef sinyal sisteminin kapalı olduğu veya helikopterde o sinyal sisteminin olmadığı görüldü" dedi. Türkiye'nin deniz ve hava arama kurtarma sorumluluğu kapsamında helikopterin düştüğü alandaki sinyalleri takip ettiklerini belirten Bakan Uraloğlu, bu sinyallerin kendilerine ulaşmadığını ifade etti.

Abdulkadir Uraloğlu, kazayla ilgili olarak İran makamlarıyla iş birliği içinde olduklarını ve gerekli bilgilerin alınması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları ile Genelkurmay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile iş birliği içinde sürece katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kaza sonrası hava güvenliği ve seyrüsefer araçlarının emniyetine vurgu yapan Abdulkadir Uraloğlu, "Bu kazalar gerçekten üzücü. Hava şartlarının her zaman dikkate alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye Allah'tan rahmet dileyen Uraloğlu, İran halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa