FETÖ’ye yönelik Kıskaç-16 operasyonlarında 46 gözaltı

FETÖ’ye yönelik Kıskaç-16 operasyonunda emniyet mahrem yapılanmasına darbe indirildi. 28 ildeki operasyonlarda 26 şüpheli yakalandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
21 Mayıs 2024 16:00
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 09:34
FETÖ’ye yönelik Kıskaç-16 operasyonlarında 46 gözaltı
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Türkiye terörle kararlılıkla mücadele diyor.

Bu kapsamda FETÖ ile mücadele de devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanması hedef alındı.

FETÖ’ye yönelik çalışmalarda, şüphelilerin, örgütün kendi içinde oluşturduğu hiyerarşiye göre hareket ettikleri ve devletin farklı kademelerinde görev aldıkları tespit edildi.

Çeşitli görev ve vasıflardaki örgüt üyelerinin, kendilerine zimmetlenen emniyet mensubu şahıslarla toplantılar gerçekleştirdiklerin belirleyen ekipler, Emniyet personellerini aile, tayin ve sağlık durumlarına kadar takip ettikleri ve personellerini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu kodlamalara göre kodladıklarını ortaya çıkardı.

Örgütün “Mahrem Yapılanması” içerisinde sorumlu düzeyde görev alanları da örgüte bağlılık durumuna göre kodladığı, kişisel ve örgütsel bilgileri kaydettiği anlaşıldı.

Bunun üzerine; Ankara merkezli İstanbul, Bursa, Adıyaman, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Isparta, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Bilecik, Bitlis, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Tokat ve Uşak olmak üzere 28 ilde operasyon gerçekleştirildi.

Kıskaç-16 operasyonlarında 46 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonla ilgili bilgileri İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından paylaştı.

Bakan Yerlikaya “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız” dediği paylaşımında kararlılık mesajı verdi.





Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa