Tüketici güven endeksi sürpriz yaptı

ABD'de Tüketici Güven Endeksi, mayıs ayında beklenmedik bir şekilde 4,5 puanlık bir artışla 102'ye yükselerek piyasa analistlerinin tahminlerini aştı. Mevcut Durum Endeksi ve geleceğe yönelik beklentiler endeksi de artış gösterdi. Conference Board Başekonomisti Dana Peterson, tüketici güvenindeki bu yükselişin, üç aylık düşüş trendini tersine çevirdiğini belirtirken, güçlü iş gücü piyasasının tüketicilerin genel durum değerlendirmelerini desteklediğini ifade etti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
28 Mayıs 2024 21:13
GÜNCELLEME
28 Mayıs 2024 21:14
Tüketici güven endeksi sürpriz yaptı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

ABD'de tüketici güven endeksi, beklenmedik bir şekilde yükselerek analistlerin tahminlerini geride bıraktı. Conference Board tarafından yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında Tüketici Güven Endeksi 4,5 puanlık bir artışla 102'ye yükseldi. Nisan ayında endeks 97,5 olarak ölçülmüştü.

Conference Board'un Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Tüketici Güven Endeksi'ne ilişkin yayımlanan verilere göre, tüketici güveni, beklenenden daha güçlü bir şekilde artış gösterdi. Piyasa analistleri, bu dönemde endeksin 96 seviyesinde olacağını öngörmüştü.

ABD'de Tüketici Güven Endeksi'nin nisan ayında 97,5 olarak hesaplanmasının ardından, mayıs ayında yaşanan artış dikkat çekti. Mevcut Durum Endeksi ise aynı dönemde 2,5 puanlık bir artışla 143,1'e yükseldi. Geleceğe yönelik kısa dönemli değerlendirmeleri yansıtan beklentiler endeksi de aynı dönemde 5,8 puan artarak 74,6'ya çıktı.

Conference Board Başekonomisti Dana Peterson, yapılan açıklamada tüketici güveninin üst üste üç aylık düşüşün ardından mayıs ayında yükseldiğine dikkat çekti. Peterson, tüketicilerin mevcut iş koşullarına ilişkin değerlendirmelerinin biraz daha az olumlu olduğunu belirtirken, güçlü iş gücü piyasasının tüketicilerin genel durum değerlendirmelerini desteklediğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa