Avrupalı ülkeler Ukrayna'ya asker gönderecek mi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme girişimine sert tepki gösterdi. Putin, Batılı güçlerin Ukrayna'ya asker göndermesinin ciddi bir çatışmaya davetiye çıkaracağını belirterek, Rusya'nın Ukrayna'daki durumu yakından izlediğini ve gerektiğinde gerekli adımları atacağını vurguladı. Ayrıca NATO Genel Sekreteri'nin silah gönderme önerisine de tepki gösteren Putin, Avrupa'daki jeopolitik dengeler üzerinde endişeleri artırdı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Mayıs 2024 00:23
GÜNCELLEME
29 Mayıs 2024 00:50
Avrupalı ülkeler Ukrayna'ya asker gönderecek mi?
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme girişimine karşı sert bir şekilde tepki gösterdi. Batılı güçlerin Ukrayna'ya müdahalesinin ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirten Putin, bu adımın Avrupa'da ve dünya genelinde büyük bir çatışmaya davetiye çıkaracağını vurguladı.

Putin, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen resmi temaslar kapsamında Rus basınına açıklamalarda bulundu. Fransız askerlerinin Ukrayna'ya yönelik planlarına ilişkin konuşan Putin, "Telsizlerde sürekli İngilizce, Fransızca, Lehçe konuşmalar duyuyoruz. Sözde paralı askerlerin zaten orada bulunduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Rus lider, Batılı güçlerin Ukrayna'ya asker gönderme niyetine dikkat çekerek, bu adımın tehlikeli bir gelişme olacağını belirtti. "Bu, Avrupa'da ve dünyada ciddi bir çatışmaya davet çıkarmaktır. Bunu mu istiyorlar? Tamam o zaman." diyen Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki durumu yakından takip ettiğini ve gerektiğinde gerekli adımları atmaya devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'ya sağlanan silahların Rusya'ya karşı kullanılmasını istemesine de tepki gösteren Putin, "Özellikle Avrupa'daki NATO ülkeleri ve küçük ülkelerdeki temsilciler neyle oynadıklarının farkında olmalıdır. Genellikle nüfus yoğunluğu çok yüksek, küçük topraklara sahip ülkeler olduklarını unutmamalıdırlar. Rusya topraklarının derinliklerine saldırı düzenlemekten bahsetmeden önce bu faktörleri dikkate almalılar." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa