Erdoğan kuduza dikkat çekti, sokak köpekleri ile ilgili önceliği açıkladı

Türkiye’de artan kuduz tehdidi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışma konusu olan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa taslağına değindi. Erdoğan, önceliklerinin sokak hayvanlarını sahiplendirmek olduğunu ifade etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Mayıs 2024 13:01
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 13:15
Erdoğan kuduza dikkat çekti, sokak köpekleri ile ilgili önceliği açıkladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

AK Parti'nin  "Hayvanları Koruma Kanunu"nda yapmayı planladığı değişiklikle sokak hayvanlarının "uyutulması" öngörülen yasa teklifi tartışmasına değinen Erdoğan, yasa taslağının detaylarını açıkladı.

"Öncelik sahiplendirme olacak"

Sokak hayvanları için yapılacak düzenlemede önceliğin, sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de artan  kuduz tehdidine dikkat çekti.

Erdoğan, kuduz riski açısından Türkiye'nin  Afrika ve Asya ülkeleriyle aynı risk kategorisinde yer aldığını belirtti.

2004 yılında Hayvanları Koruma Kanunu'nu yönetiminin çıkardığını vurgulayan Erdoğan, "Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın." dedi. 

"İmalarla değil açık açık ifade et"

14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sonrasında yaşananlara değinen Erdoğan, son dönemlerde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değindi.

Kılıçdaroğlu'na üzerindeki şüpheleri temizlemesi önemli diyen Cumhurbaşkanı, "İmalarla konuşmayı bırakıp açık açık ifade etsin." dedi.

Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında yaşana hançer diyaloğuna göndermede bulunan  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, " O zehirli hançerin, milletimizin saplanmasına da izin vermedik." şeklinde konuştu.

"ABD soykırımdan sen de sorumlusun"

İsrail’in Refah’taki saldırılarına da sert tepki gösteren Erdoğan, İsrail ve Başbakan Netanyahu'ya tepki gösterdi. 

Dünya Netanyahu denen vampirin vahşetini canlı yayında izliyor diye salondakilere seslenen Cumhurbaşkanı, ABD'nin de yaşanan savaştan sorumlu olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa