Rúben Dias kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester City ve Portekiz milli takımında oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Rúben Dias kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
29 Mayıs 2024 14:10
GÜNCELLEME
29 Mayıs 2024 14:34
Rúben Dias kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Rúben dos Santos Gato Alves Dias, 14 Mayıs 1997'de Amadora, Lizbon Bölgesi'nde doğmuş, merkez savunma oyuncusu olarak ün kazanmış önemli bir Portekizli futbolcudur. 

Erken Yaşam: Dias'ın futbol serüveni yerel bir kulüp olan Estrela da Amadora'da başlamış, ardından 2008'de Benfica'nın genç akademisine katılmıştır. John Terry, Nemanja Vidić, Rio Ferdinand ve Vincent Kompany gibi efsanevi savunmacılardan ilham alan Dias, formasyon yıllarında bir hücum oyuncusundan savunmacıya dönüş yapmıştır.

Kulüp Kariyeri

Benfica B ve Yükselişi: Dias'ın profesyonel kariyeri Benfica B'de 2015 yılında başlamış, çok yönlü bir oyuncu olarak yeteneklerini sergilemiştir. İlk takımına 2017'de çıkış yapan Dias, Primeira Liga'nın Genç Oyuncusu ödülü gibi başarılar elde etmiştir. Dias, Benfica'nın 2018-19 sezonunda lig şampiyonluğunu ve 2019-20 sezonunda Supertaça Cândido de Oliveira zaferini içeren başarılarına önemli katkı yapmıştır.

Manchester City'e Geçiş: Dias, Eylül 2020'de bildirilen 68 milyon avroluk bir ücret karşılığında Manchester City'ye yüksek profilli bir transfer yapmış, böylece yerel ligden ayrılan en pahalı Portekizli oyuncular arasına girmiştir. Gelişiyle City'nin savunmasını güçlendiren Dias, ilk sezonunda lig şampiyonluğu ve EFL Cup zaferi gibi başarılar elde etmiştir.

Milli Takım Kariyeri: Dias'ın Portekiz milli takımı ile olan kariyeri de etkileyici olmuştur. 2018'de A milli takımına ilk kez çağrılan Dias, o zamandan beri Portekiz'in savunmasında önemli bir yer edinmiş, FIFA Dünya Kupası, UEFA Euro ve UEFA Uluslar Ligi gibi büyük turnuvalarda ülkesini temsil etmiştir. Özellikle, Dias, 2019 UEFA Uluslar Ligi'nde Portekiz'in zaferinde büyük rol oynamış, Turnuva Takımı'na seçilmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.