1 kişinin öldüğü kazada 'sürücü değiştirme' girişimine çevredekiler engel oldu

Ankara'da alkollü olduğu iddia edilen sürücünün otomobiliyle çarptığı 2 kişiden Ömer Güvenir (54) hayatını kaybederken Zekeriya Baldemir (17) ağır yaralandı. Sürücü Özgür A.(44) , polis gelmeden sürücü koltuğuna yanındaki eşini geçirmek istese de çevredekiler engel oldu. Polis, sürücüyü gözaltına aldı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
29 Mayıs 2024 15:02
GÜNCELLEME
29 Mayıs 2024 16:13
1 kişinin öldüğü kazada 'sürücü değiştirme' girişimine çevredekiler engel oldu
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Yenimahalle ilçesi, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde trafik kazası meydana geldi.

Özgür A.’nın kullandığı otomobil, ağabeyini ziyaretten dönerken yolun karşısına geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olan Ömer Güvenir ile ağabeyinin stajyeri Zekeriya Baldemir'e çarptı. Yayalara çarpan otomobil, yaklaşık 100 metre sonra başka bir araca çarparak durabildi. Ömer Güvenir, olay yerinde hayatını kaybetti Aracın altında sürüklenen Zekeriya Baldemir ise ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına  alındı.

Alkollü olduğu iddia edilen Özgür A., ve polis ekipleri gelmeden araçta sürücü değişikliği yapmak istedi.

Ancak Özgür A. Kazayı gören çevredeki kişilerin müdahalesiyle karşılaştı.  O anları kaza noktasında bulunanlar cep telefonuyla görüntüledi.

Görüntüyü çeken kişi, aracı eşinin kullandığını ileri süren sürücü Özgür A.'ya, "Arabayı sen kullanıyordun. Arabayı bayan kullanıyordu diyemezsin. Hepimiz şahidiz burada" diyerek engel oldu. Başka bir kişinin de "Şu anda alkollüsün" dediği, görüntüye yansıdı.

Gelen polis ekiplerine aracı Özgür A.'nın kullandığını söyleyen vatandaşlar, görgü tanığı olarak ifade de verdi. Aracı kullandığı tespit edilen Özgür A. gözaltına alındı.

 Sürücünün eşi ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

'Eşi suçu üstlenmeye çalışmış'

Hayatını kaybeden Ömer Güvenir'in cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilirken Ömer Güvenir'in kardeşi Yaşar Güvenir “Biz yandık, mahvolduk. Şikâyetçiyiz" dedi.

Sürücünün alkollü olduğunu ileri süren Ömer Güvenir'in kayınbiraderi İsrafil Ünal da şikayetçi olduklarını söyledi.

Polisin başlattığı kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa