Mersin'de 11 kişinin öldüğü kazada yeni gelişme

Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin ön rapor hazırlandı. Raporda, tutuklu otobüs şoförü Ali Güler'in 'tek ve asli kusurlu' olduğu belirtildi. Kazada hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunuyor. Soruşturma devam ederken, kazanın nedenleri ve otobüsün teknik durumuyla ilgili detaylı incelemeler sürüyor.

Kay
Kaynak Kaynak: DHA
YAYINLAMA
29 Mayıs 2024 21:50
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 00:27
Mersin'de 11 kişinin öldüğü kazada yeni gelişme
Kay
Kaynak Kaynak: DHA

Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği trajik trafik kazasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında hazırlanan ön rapor, otobüs şoförü Ali Güler'in ‘tek ve asli kusurlu’ olduğunu belirtti.

Kaza, 26 Mayıs'ta Yenice Mahallesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda gerçekleşti. Star Diyarbakır firmasına ait olan ve Ali Güler'in yönetimindeki 34 SD 88 21 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda kontrolden çıkarak çelik bariyerleri aşıp karşı şeride geçti. Bu esnada Adana yönüne doğru ilerleyen otobüs, diğer araçlarla çarpıştı.

11 kişi hayatını kaybetti

Kazada 11 kişi hayatını kaybederken, çevredekilerin ihbarıyla Mersin ve Adana'dan çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi kaza yerine sevk edildi. Yaralılar ise sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybedenler arasında İpek Taraman (33), Serhat Taraman (35), Elif Taraman (3), Ozan Kılıç (29), Birsen Çiftsüren (52), Mehmet Kaplan (34), Sultan Acet (30), Taha Acet (41), Halit Şimşek (41), Mehmet Orhan Teymen ve Ayla Çelik Teğmen bulunmaktadır.

Soruşturma devam ederken, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen uzman bilirkişiler tarafından hazırlanan ön raporda, otobüs şoförü Ali Güler'in ‘tek ve asli kusurlu’ olduğu belirtildi. Ayrıca polis ekipleri tarafından hazırlanan trafik kaza tespit tutanağında da Güler'in ‘yol ve hava koşullarına uymadığı’ gerekçesiyle ‘asli kusurlu’ olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa