AB, Rusya ve Belarus'a karşı tarımda sert önlem alıyor!

Avrupa Birliği, Rusya ve Belarus'tan ithal edilen tahıl ve tarım ürünlerine önleyici vergi uygulama kararı aldı. Yüksek gümrük vergilerinin, ithalatı durduracak seviyeye kadar yükseltileceği belirtilirken, bu adımın AB tahıl pazarının istikrarını korumayı hedeflediği vurgulanıyor.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 20:44
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 13:56
AB, Rusya ve Belarus'a karşı tarımda sert önlem alıyor!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya ve Belarus'tan ithal edilen tahıl ve bazı tarım ürünlerine yüksek gümrük vergisi uygulanması kararı aldı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi, üye ülkelerin Rusya ve Belarus'tan ithal edilen tahıl ürünlerine yüksek gümrük vergileri getirmeyi amaçlayan düzenlemeyi kabul ettiğini açıkladı.

Açıklamada, Rusya ve Belarus'tan AB ülkelerine gelecek tahıl, yağlı tohum ve bunların türev ürünlerine yönelik vergilerin, bu ürünlerde ithalatı durduracak seviyeye kadar yükseltileceği belirtildi.

Önlemlerin AB tahıl pazarının istikrarsızlaşmasını önleyeceği ifade edilen açıklamada, ayrıca Rusya'nın Ukrayna topraklarında üretilen ve yasa dışı ele geçirilen tahıl ihracatını durduracağı, savaşı finanse etmek için AB'ye yapılan ihracattan elde ettiği gelirleri engelleyeceği kaydedildi.

Açıklamada, önlemlerin Rusya ve Belarus'tan doğrudan AB'ye ihracatla ilgili olduğu ve AB üzerinden diğer üçüncü ülkelere geçişi etkilemeyeceği bildirildi.

Yeni kurallar, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa