Kuyu operasyonlarında 3 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli "Kuyu-2" operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini, 45 şüphelinin de yakalandığını bildirdi.

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 08:14
GÜNCELLEME
15 Ağustos 2024 09:37
Kuyu operasyonlarında 3 suç örgütü çökertildi
AA
Kaynak AA, DHA

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde "Kuyu-2" operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarda, Aydın'da Hakan Gürel'in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman'da da İbrahim Öztürk'ün elebaşılığını yaptığı 3 organize suç örgütünün çökertildi. Organize suç örgütü üyesi 45 şüpheli yakalandı.

Aydın

Aydın'da Söke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu, Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda;

Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediği tespit edilen şüphelilerin çevrim içi satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri ve akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi göstererek, sahte faturalar ve fişler karşılığında devleti yüksek meblağlarda zarara uğrattıkları da belirlendi.

Erzurum

Erzurum'da Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu, Erzurum ve Muş'ta düzenlenen operasyonlarda "uyuşturucu madde imal ve ticareti" suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 17 şüphelinin yakalandı.

Karaman

Karaman'da ise Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Karaman İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu, Karaman ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda tefecilik suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 7 şüphelinin yakalandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa