İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Gazze saldırılarına Haçlı-Hilal savaşı benzetmesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Zaferimiz, Yahudi-Hristiyan medeniyetinin barbarlığa karşı zaferidir" sözleriyle soykırım girişimine Avrupa’dan destek arayışına girdi. İsrail Başbakanı "Asıl hedef Amerika" diyerek Biden’ın tutumunu da eleştirdi.

Ank
Kaynak Ankara Masası
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 10:25
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 10:45
İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Gazze saldırılarına Haçlı-Hilal savaşı benzetmesi
Ank
Kaynak Ankara Masası

Gazze Kasabı olarak anılan ve Uluslar arası Ceza Mahkemesi’nin tutuklama istemiyle zora giren ve Avrupa ülkelerinin üst üste Filistin Devletini tanıma kararlarıyla ülkesinde eleştirilerin hedefine oturan Netanyahu deyim yerindeyse tüm tuşlara basıyor.

Netanyahu, Fransız televizyonu TF1'deki konuşmasında "Bizim zaferimiz sizin zaferinizdir." İfadeleriyle Avrupa’yı kendi suçlarına ortak etme arayışına girdi.

Haçlı-Hilal savaşına dönüştürme girişimi

"Bizim zaferimiz İsrail'in antisemitizme karşı zaferidir. Yahudi-Hristiyan medeniyetinin barbarlığa karşı zaferidir." sözleriyle masum çocukları ve kadınları öldüren devlet terörünü Haçlı-Hilal savaşın çevirmeye kalkışan Netanyahu, çaresizliğini de gözler önüne serdi.

Fransa’yı suçlarına dahil etme girişimi

Netanyahu, "Bu, Fransa'nın zaferidir." İfadeleriyle savaş suçlarına Fransızları ortak etmeye kalktı.

“Asıl hedef ABD”

İsrail Başbakanı Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) karşı yaptırımları desteklemediği için ABD Başkanı Joe Biden’a da  tepki gösterdi.

Şaşırdığını ve hayal kırıklığına uğradığını  belirten Netanyahu, şu sözlerle ABD ve UCM’yi karşı karşıya getirme girişiminde bulundu:

“Çünkü bu sadece İsrail'in çıkarlarına değil, Amerika'nın çıkarlarına da zarar veriyor. UCM önce İsrail'e saldırabilir ama sırada siz varsınız. Asıl hedef Amerika.”

Dünya kamuoyunda meşruiyetini kaybeden ve vicdanlarda mahkum olan Netanyahu’nun açıklamalarının karşılık bulmayacağı değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa