Aziz Aslan kimdir?

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Aziz Aslan kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 11:13
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 11:24
Aziz Aslan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Aziz Aslan, 7 Mayıs 1981 tarihinde İstanbul'da doğdu. Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olarak tanınan Aslan, sahne performansları ve çeşitli projelerdeki başarılı rolleriyle dikkat çekmektedir.

Erken Yaşam ve Eğitim

Aziz Aslan, lise eğitimini İstanbul’un Çatalca ilçesinde tamamladı ve 1998 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi Biyomedikal Bölümü'nde okurken, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'ne geçiş yaptı ve buradan mezun oldu. 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yaptı.

Tiyatro ve Oyunculuk Kariyeri

Aziz Aslan, 1995 yılında Çağdaş Drama Derneği ve Zeytinburnu Belediyesi’nde yaratıcı drama ve tiyatro eğitimleri aldı. 2000 yılından itibaren Tiyatro Yol ve Tiyatro Bahane'de oyuncu ve yaratıcı drama eğitmeni olarak görev yaptı. Zeytinburnu Belediye Tiyatrosu, Tiyatro Yol, Çağdaş Sanat Atölyesi ve Tiyatro Bahane’de hem eğitmen hem de oyuncu olarak birçok projede yer aldı. 2006 yılından itibaren Tiyatro Kılçık’da eğitmen ve oyuncu olarak çalışmaktadır. Ayrıca Kılçık Çocuk Tiyatrosu'nda oyuncu ve organizasyon sorumlusu olarak görev almaktadır.

Televizyon ve Sinema Kariyeri

Aziz Aslan, Kahve Bahane adlı dizide ve bazı kısa filmlerde rol aldı. Çocuklar için çeşitli oyunlar ve televizyon programlarına skeçler yazdı. Aynı zamanda bazı TV projelerinde oyuncu ve yazar olarak da yer aldı. "Güldür Güldür" adlı televizyon şovunda performans sergileyen Aslan, 2014 yılında "Eyyvah Eyvah 3" sinema filminde rol aldı. Aynı yıl, senaryosunu Alper Kul’un Ali Kobanbay ile birlikte yazdığı "Olur Olur" adlı sinema filminde de rol aldı.

Kişisel Yaşam

Aziz Aslan, 2015 yılında Eylül Aslan ile evlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa