Uğur Bilgin kimdir?

Sinema ve tiyatro oyuncusu olan Uğur Bilgin kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 11:26
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 11:44
Uğur Bilgin kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Uğur Bilgin, 24 Temmuz 1980 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Rizeli olan Bilgin, Devlet Denizyolları emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğudur. Türk sinema ve tiyatro sahnesinin tanınan isimlerinden biridir.

Erken Yaşam ve Eğitim

Uğur Bilgin, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde eğitim gördüğü süreçte Tiyatro Kolu’na katıldı. Tiyatro üzerine eğitim görmek istemesine rağmen ailesinin izin vermemesi nedeniyle Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra, 9 Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'ne girdi ve buradan başarılı bir şekilde mezun oldu. Burada, ünlü oyuncu Onur Buldu ile sınıf arkadaşıydı.

Tiyatro ve Sinema Kariyeri

Uğur Bilgin, BKM tarafından düzenlenen "Aşağı Yukarı Yemişlililer" adlı TV dizisinde yer aldı. Ayrıca, Sinan Çetin yönetimindeki "Kağıt" adlı sinema filminde de rol aldı. Günlük yaşantıdaki her çeşit konuyu komediye çeviren "Güldür Güldür" adlı show programında da yer aldı. Bu programda, Ali Sunal, Doğa Rutkay, Alper Kul, Özge Borak, Aylin Kontente gibi başarılı isimlerle sahne aldı.

2013 yılında, Yılmaz Aslantürk’ün "Otisabi" adlı çizgi romanından uyarlanan ve önce Uğur Bilgin’in başrolde olduğu bir kadro ile çekilmeye başlanan "Otisabi" dizi filmi, daha sonra kadro değişikliği ile Tim Seyfi’nin başrolde olduğu bir kadro ile çekildi. Filmin kadrosunda Ali Erkazan, Atilla Pekdemir, Özgür Emre Yıldırım gibi oyuncular yer aldı. Dizi, “Sinema TV” ekranlarında 13 dakikalık 13 bölüm olarak oynadı.

Uğur Bilgin, 16 Ocak 2016'da vizyona giren "Dedemin Fişi" adlı komedi sinema filminde de rol aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa