Onur Buldu kimdir?

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olan Onur Buldu kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 11:46
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 11:54
Onur Buldu kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Onur Buldu, 4 Ağustos 1982'de İzmir'in Bergama ilçesinde doğdu. Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olarak tanınan Buldu, ebe hemşire bir anne ve öğretmen bir babanın oğludur. Menemen'de büyüyen Buldu, Zaza kökenli olup, ailesi aslen Mazgirt, Tuncelilidir.

Eğitim ve Erken Kariyer

Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde eğitim aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı ve burada "Keşanlı Ali Destanı" oyununda sahneye çıktı. İzmir'deki tiyatro kariyerinin ardından İstanbul'a yerleşen Onur Buldu, 2005 yılında "Organize İşler" filmiyle profesyonel kariyerine adım attı.

Kariyer

Onur Buldu, 2005 yılından itibaren birçok dizi, internet ve sinema yapımında rol aldı. En bilinen rolleri arasında, Show TV'de yayımlanan ve yaklaşık 9 yıl boyunca yer aldığı "Güldür Güldür" adlı eğlence programındaki Bilal Koçyiğit karakteri bulunmaktadır. Bu programda 2022 yılına kadar rol aldı ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı ve sevildi.

Kişisel Hayat

2020 yılında İngilizce öğretmeni olan sevgilisi Duygu Kozoğlu ile evlendi. Çiftin, 2022 yılında Masal adını verdikleri bir kızları olmuştur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa