Ayhan Taş kimdir?

Komedi türünde adını duyurmuş olan oyuncu Ayhan Taş kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 13:10
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 13:17
Ayhan Taş kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Ayhan Taş, 25 Haziran 1971'de Adana'da doğdu. Türk tiyatro ve dizi oyuncusu olarak tanınan Taş, kariyerine çeşitli projelerle devam etmektedir.

İlk Yılları

Ayhan Taş, ilk ve orta öğrenimini Adana'da tamamladı. 1993-1995 yılları arasında şiir topluluğu çalıştırıcılığı ve Edirne Dost FM'de radyo programcılığı ve sunuculuğu yaparak sanat kariyerine ilk adımlarını attı.

Tiyatro Kariyeri

1997 yılında tiyatroya başlayan Ayhan Taş, Arayış Tiyatro Topluluğu bünyesinde Melih Cevdet Anday'ın "İçerdekiler" adlı oyununda hem oyunculuk hem de yönetmenlik yaptı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü'ne girdi. Ertesi yıl, Prof. Dr. Sevinç Sokullu önderliğinde yaratıcı drama çalışmaları gerçekleştirdi. 2001 yılında Doç. Dr. Tülin Sağlam ile yaratıcı drama çalışmalarına devam etti. Aynı yıl, Yiğit Arı ve DTCF Tiyatro Bölümü'nde tanıştığı dört arkadaşıyla birlikte Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubunu kurdu. Bu grup, Türkiye'de Tiyatro Sporunu tanıttı ve büyük beğeni topladı. Taş, halen bu grupla birlikte İstanbul'da Hayalhane'de gösterilerine devam etmektedir.

Televizyon Kariyeri

Ayhan Taş, FOX'ta yayınlanan "Anında Görüntü Show" isimli televizyon programıyla Doğaçlama Tiyatroyu ekranlara taşıdı. Ayrıca, Star TV'de yayımlanan "Kardeş Payı" adlı dizide oto tamircisi Sezai karakterini canlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa