Açelya Topaloğlu kimdir?

Tiyatro, dizi ve film oyuncusu olan Açelya Topaloğlu kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 14:27
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 14:40
Açelya Topaloğlu kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Açelya Topaloğlu, 19 Kasım 1986 doğumlu Türk oyuncudur.

Yaşamı ve Kariyeri Topaloğlu, genç yaşta dansa ilgi duymaya başladı ve modern dans eğitimi almak için Tan Sağtürk Dans Kulübü'ne katıldı. Kısa bir süre Anadolu Ateşi dans grubunda yer aldı. Üniversiteye başladığında, annesinin desteğiyle farklı oyunlarda aktris olarak yer aldı. 2008-2009 yılları arasında MSM-Actor Studio'da müzikal eğitimi aldı ve 2013'te tiyatro çalışmaları alanında MSM-Konservatuvarı'ndan mezun oldu.

2008 yılında televizyon kariyerine Aşk Yakar dizisiyle adım atan Topaloğlu, 2009'da Arka Sokaklar dizisinde kısa bir süre rol aldı ve 2012'de Eve Düşen Yıldırım dizisine katıldı.

2015 yılında, popüler romantik komedi dizisi Kaçak Gelinler'de Almila karakterini canlandırarak ilk başrolünü aldı. Uluslararası çıkışını ise İnadına Aşk dizisinde Defne karakteriyle gerçekleştirdi.

Topaloğlu ayrıca tiyatro sahnesinde de aktif olarak rol aldı ve Sersefil Müzikali, Temel İçgüdü, Tersine Dünya ve Kadınlar Filler ve Saireler gibi oyunlarda yer aldı. 2016'da Görevimiz Komedi yarışmasında jüri üyesi oldu. Meryem dizisinde Kaçak Gelinler'den tanıdık Furkan Andıç ile birlikte Derin karakterini başarıyla canlandırdı ve bu performansı eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.

Ayrıca Show TV'de yayınlanan sketch tiyatro programı "Güldür Güldür Show"da farklı roller üstlendi. "Sihirli Annem" adlı fantastik çocuk dizisinin yeniden çekiminde Betüş karakterini canlandırdı. Emre Altuğ ile birlikte "Güldür Güldür Show" ve "Sihirli Annem"de de rol aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa