İrem Helvacıoğlu kimdir?

Sen Anlat Karadeniz dizisinde Nefes Rolü ile tanınan oyuncu İrem Helvacıoğlu kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 14:42
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 14:49
İrem Helvacıoğlu kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Kariyeri Helvacıoğlu, 2 Şubat 1990'da Almanya'da doğdu. Ailesi aslen Ankara'lıdır. Babası Türk ordusunda albaydır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, dedesi Selanik'ten göç eden Arnavut kökenlidir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk dersleri aldı ve 11 yaşında sahne deneyimi kazandı.

2014 yılında, Aşkın Dili filmiyle sinema deneyimine başladı. Televizyon kariyerine ise Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisindeki yardımcı rolüyle adım attı. Daha sonra Muhteşem Yüzyıl, Kurtlar Vadisi Pusu ve Güneşin Kızları gibi popüler dizilerde rol aldı. Bu süreçte sinema kariyerine Organik Aşk Hikâyeleri, Babası ve Kızım ve Ben gibi başrollerde devam etti. 2016 yılında No 309 dizisinde Pelin Su karakterini canlandırdı.

İlk başrol deneyimini Sen Anlat Karadeniz dizisinde yaşadı ve buradaki performansıyla Ulaş Tuna Astepe ile birlikte Altın Kelebek Ödülü'nü kazandı. 2020 yılında Seni Çok Bekledim dizisinde Ayliz karakterini oynadı.

2021 yılında, romantik komedi Baş Belası dizisinde Seçkin Özdemir ile başrolü paylaştı ve suç psikoloğu İpek Gümüşçü karakterini canlandırdı. Engin Öztürk ile Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinde oynadı. Yürek Çıkmazı dizisinde Alp Navruz ile yer aldı.

Eflatun filmiyle kör bir karakteri canlandırdı ve Kerem Bürsin ile başrolü paylaştı. 2022 yılında ise Disney+'ın Kaçış dizisinde Engin Akyürek ile başrolü paylaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa