Sinan Tuzcu kimdir?

Oyuncu, senarist olan Sinan Tuzcu kimdir? Sinan Tuzcu nereli?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 15:30
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 15:36
Sinan Tuzcu kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Sinan Tuzcu, 10 Temmuz 1977, Gaziantep doğumlu Türk oyuncu ve senaristtir. Kariyerine hem televizyon hem de tiyatro sahnelerinde birçok önemli projeyle imza atmıştır.

Hayatı ve Kariyeri: Sinan Tuzcu, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı'ndan mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Londra'da Arcola Theatre bünyesinde çalışmıştır.

2005 yılında, televizyonda yayınlanan "Ihlamurlar Altında" dizisinde canlandırdığı "Ömer" karakteriyle büyük bir tanınırlık kazanmıştır. 2006 yılında, ilk sahnelenişinden 60 yıl sonra yeniden sahnelenen "Ayşe" adlı operette başrol oynamıştır. Bu oyunda başrolü paylaştığı Dolunay Soysert ile 9 Temmuz 2006'da evlenmiştir.

2008-2009 sezonunda, BKM ve İstanbul Halk Tiyatrosu ortak yapımı olarak sahnelenen "Sürmanşet" adlı oyunu yazmıştır. 2014 yılında Kanal D ve Star TV'de yayınlanan "Urfalıyam Ezelden" dizisinin tasarımını ve senaristliğini yapmıştır. 2016 yılında, ATV'de yayınlanan "Kehribar" dizisinin hikâyesini ve senaryosunu Ali Aydın ile birlikte yazmıştır. Aynı yıl Dolunay Soysert ile olan evliliğinden boşanmıştır.

Son tiyatro çalışmasını 2020 yılında, Duru Tiyatro bünyesindeki ve Emre Kınay yönetimindeki "Yüzleşme" adlı oyunla gerçekleştirmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa