Fazlı Yalçındağ: "Kurbanlık bulamadım diyene rastlayacağımı düşünmüyorum"

Kurban fiyatlarına ilişkin konuşan Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, bu yıl pazarlarda yeterince kurban bulunacağını belirterek, "Ben bugüne kadar ben kurban bulamadım diyene rastlamadım, bu zamanda da rastlayacağımı düşünmüyorum." dedi.

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 16:33
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 17:29
Fazlı Yalçındağ: ''Kurbanlık bulamadım diyene rastlayacağımı düşünmüyorum''
SM
Suat Mutlu Editör

Kurban Bayramı yaklaşıyor... 

16 Haziran'da başlayacak olan bayram dört gün sürecek, 19 Haziran Çarşamba günü bitecek. 

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşların gündeminde kurbanlık var. 

Kurban keserek ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar, fiyatları ve alımları araştırmaya başladı. 

Peki, Kurban fiyatları ne kadar? Yeterince kurban var mı? Alımlar başladı mı?

Ankara Masası'na konuşan Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, merak edilen soruların yanıtını verdi. 

Fazlı Yalçındağ, kurban fiyatının satıcının ve alıcının anlaştığı noktada oluşacağını ifade etti. 

"Şu para ya da bu para demek bana doğru gelmiyor" diyen Yalçındağ arz ve talebin kesiştiği noktada fiyatın ortaya çıktığını söyledi. 

Fiyatın, satıcı ve alıcının anlaştığı nokta olduğunu ifade eden Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, fiyat oluşturarak insanları beklenti içerisine sokmanın doğru gelmediğini söyledi. 

Yalçındağ, şu ifadeleri kullandı;

"Şöyle söyleyeyim, kurban fiyatı nerede oluşur? Satıcıyla alıcının anlaştığı noktada oluşur. Yani şu para ya da bu para demek bana doğru gelmiyor açıkçası. Yani arz ve talebin kesiştiği noktada fiyat ortaya çıkıyor. Adam gider ona göre pazarlık yapar ve alır.  Bunu kurban satanla, kurban almaya satan insan belirliyor. Bu ikisinin anlaştığı noktadır yani fiyat. İnsanları, fiyat oluşturup bir beklenti içerisinde sokmak doğru gelmiyor.  Kurban satışı kurban pazarlarında oluyor. Siz bir pazara girdiğiniz zaman bir bakıyorsunuz, soruyorsunuz, dolaşıyorsunuz kafanızda bir fiyat oluşumu gerçekleşiyor, ondan sonra gidip beğeniyorsunuz, sizin düşüncenizle karşınızdaki satıcının düşüncesi örtüştüğü anda da alıyorsunuz malınızı. 

Fazlı Yalçındağ, fiyatların ırktan ırka, cinsiyetten cinsiyete değişkenlik göstereceğini ifade etti. 

Ankara'da yeterince kurban olduğunu ifade eden Fazlı Yalçındağ, " Ben bugüne kadar ben kurban bulamadım diyene rastlamadım, bu zamanda da rastlayacağımı düşünmüyorum." dedi. 

Alımlara ilişkin konuşan  Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, pazarlara hayvanların gelmeye başladığını, ay başından itibaren de satışların başlayacağını aktardı. 

Yalçındağ, şunları söyledi;

"20 gün kala hayvan sevkiyatına izin veriliyor. Artık pazarlara hayvanlar gelmeye başladı, yani ay başından itibaren de satışlar da başlar. Bazı yerler var mesela kendi besledikleri hayvanları kendi tesislerinde satıyorlar, onların çoğu da zaten geçmişten gelen müşterileri var. Onlara verilmiş vaziyette, yani neredeyse yarısına yakın bir bölümü bana göre sahibini bulmuştur kurbanlık hayvanların. "

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa