Bakan Kacır'dan yatırım mesajı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüdüğünü açıkladı. Kacır, bu büyümenin son 15 çeyrektir kesintisiz devam ettiğini ve sanayi ile bilgi ve iletişim sektörlerinde önemli artışlar yaşandığını belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 17:46
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 18:23
Bakan Kacır'dan yatırım mesajı
AK
Afife Kaya Editör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5,7 oranında büyüdüğünü belirtti. Kacır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler doğrultusunda, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin güven veren yatırım ortamı sayesinde emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurguladı.

Kacır, Türkiye ekonomisinin son 15 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürdüğünü ifade etti. Bu dönemde sanayi sektöründeki büyüme yüzde 4,9, bilgi ve iletişim faaliyetlerindeki büyüme ise yüzde 5,5 olarak gerçekleşti. Kacır, bu verilerin Türkiye'nin ekonomik plan ve programlarının başarıyla uygulandığını teyit ettiğini belirtti.

Ayrıca, Bakan Kacır, verimliliği ve yüksek teknoloji üretimini artırarak ülkenin büyümesini sürdüreceklerini ve kalıcı refah artışını sağlayacaklarını kaydetti. Bu hedeflere ulaşmak için sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımların önemine dikkat çekti ve Türkiye'nin yatırımcılar için güvenli bir ortam sunduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa