JPMorgan yıl sonu dolar/TL hedefini revize etti!

JPMorgan, Türkiye'deki finansal piyasalara yönelik önemli bir stratejik değişikliğe gidiyor. Banka, dolar/Türk lirası paritesi için yıl sonu beklentisini aşağı yönlü revize ederken, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) tavsiyesini artırdı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 19:17
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 19:25
JPMorgan yıl sonu dolar/TL hedefini revize etti!
AK
Afife Kaya Editör

JPMorgan, Türkiye'nin döviz kuru ve borçlanma senetleri piyasasında önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Son raporlarına göre, banka dolar/Türk lirası (TL) paritesi için yıl sonu beklentisini aşağı yönlü revize ederken, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) tavsiyesini arttırdı.

Bankanın Türkiye'deki politika faizi ve enflasyon konusunda artan güveni, dolar/TL paritesi için öngörülen beklentiyi 36'dan 35,5'e çekti. Bununla birlikte, JPMorgan enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25'e düşeceğine inanıyor.

DİBS/Dış borç senetleri piyasasına ilişkin önerisi ise daha olumlu bir tablo çiziyor. Banka, bu senetler için yatırım tavsiyesini "ağırlığı artır" seviyesine yükseltti. Bu hamle, Türk tahvillerine olan güvenin arttığının bir işareti olarak kabul edilebilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa