Rusya duyurdu: Ukrayna'da 4 yerleşim birimi ele geçirildi

Rusya, son bir haftada Ukrayna'da 4 yerleşim biriminin Rus ordusunca ele geçirildiğini açıkladı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
31 Mayıs 2024 20:07
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2024 20:21
Rusya duyurdu: Ukrayna'da 4 yerleşim birimi ele geçirildi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son bir haftada Ukrayna'da 4 yerleşim biriminin Rus ordusu tarafından ele geçirildiği duyuruldu.

Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'daki ilerleyişi hakkında bilgi verilirken, "Batı Kuvvetleri Grubu'na bağlı birlikler, son haftada Harkiv bölgesinde Berestovoye ve İvanovka yerleşim birimlerini, Merkez Kuvvetleri Grubu'na bağlı birlikler de Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Arhangelskoye ve Netaylovo yerleşim birimlerini kurtardı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik yapılan operasyonlarda hipersonik "Kinjal" füzeleri de dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli silahlar ve insansız hava araçlarının kullanıldığı belirtildi. 25 saldırı sonucunda komuta merkezleri, askeri havaalanı unsurları, hava savunma araçları, cephanelikler, yakıt depoları, insansız hava ve deniz araçlarının üretim ve saklama atölyeleri, Ukraynalı askerler ve yabancı paralı askerlerin geçici konuşlanma merkezlerinin hedef alındığı bildirildi.

Açıklamada, son bir haftada Ukrayna'ya ait 2 "Mig-29" ve 2 "Su-27" tipi savaş uçağı ile 312 İHA'nın vurulduğu ve 45 Ukraynalı askerin teslim olduğu bilgisi paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 607 uçak, 274 helikopter, 24 bin 902 İHA, 524 hava savunma füze sistemi, 16 bin 208 tank ve zırhlı araç, 1325 çok namlulu roketatar, 9 bin 972 obüs ve havan topu ile 22 bin 135 özel askeri aracın imha edildiği" bilgisi verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa