Dylan Sprouse kmidir?

Disney Channel dizisi The Suite Life of Zack & Cody ile tanınan Amerikalı aktöre Dylan Sprouse kmidir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Haziran 2024 16:47
GÜNCELLEME
01 Haziran 2024 16:57
Dylan Sprouse kmidir?
SM
Suat Mutlu Editör

Dylan Thomas Sprouse, 4 Ağustos 1992 doğumlu Amerikalı bir aktördür. En bilinen rolü Disney Channel dizisi The Suite Life of Zack & Cody ve yan ürünü The Suite Life on Deck'teki Zack Martin karakteridir. Bu dizilerde ikiz kardeşi Cole Sprouse ile birlikte rol almıştır. Brooklyn, New York'taki All-Wise Meadery'nin sahibidir.

Erken yaşam Sprouse, Amerikalı ebeveynler Matthew Sprouse ve Melanie Wright'ın çocuğu olarak 4 Ağustos 1992'de İtalya'nın Arezzo şehrinde doğmuştur. Dylan, ikiz kardeşi Cole Sprouse'dan 15 dakika önce doğmuş ve adını Galli şair ve yazar Dylan Thomas'tan almıştır. İkizler dört aylıkken, ebeveynlerinin memleketi olan Long Beach, California'ya taşınmışlardır.

Kariyer Sprouse, 1993 yılında televizyon kariyerine Grace Under Fire dizisinde Patrick Kelly rolüyle başlamış ve bir süre sonra ikiz kardeşi Cole Sprouse ile birlikte birçok film ve televizyon dizisinde yer almıştır. 2005-2008 yılları arasında Disney Channel dizisi The Suite Life of Zack & Cody'de rol almıştır. 2017'de Dismissed adlı gerilim filmi için Lucas Ward rolüyle başrolde yer almıştır. Aynı yıl, kısa film Carte Blanche'da ve komedi filmi Banana Split'te rol almıştır. 2018'de Williamsburg, Brooklyn'de All-Wise Meadery'yi açmıştır. 2020'de After We Collided filminde Trevor karakterini canlandırmıştır. Mayıs 2020'de, Heavy Metal ve DiGa Studios'un Sprouse'un çizgi romanı Sun Eater'ın ilk bölümünü yayınlama kararı aldığı duyurulmuştur. 2021'de Tyger Tyger filminde Luke Hart ve Çin filmi The Curse of Turandot'ta Calaf karakterlerini canlandırmıştır.

Kişisel yaşam The Suite Life on Deck dizisinin sona ermesinin ardından Sprouse, New York Üniversitesi'nde Gallatin School of Individualized Study'de video oyunu tasarımı alanında dört yıllık bir derece almıştır. 15 yaşından beri Heathen olarak tanımlamıştır. 2018'den beri model Barbara Palvin ile ilişki içindedir. 2021'de Los Angeles'a taşınmadan önce Brooklyn'de iki yıl boyunca yaşamışlardır. Haziran 2023'te, 2022 Eylül'ünden beri nişanlı olduklarını duyurmuşlardır ve çift 15 Temmuz 2023'te evlenmiştir. Ayrıca Sprouse, Thor's Skyr adlı Amerikan yapımı yüksek proteinli bir süt ürünü olan Thor's Skyr'ın kurucu ortağı ve marka elçisidir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa