Asgarisi ödenen kartlar kullanıma kapanıyor mu?

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, kredi kartlarında 3 ay peş peşe asgari ödeme yapan kullanıcıların kartlarının kullanıma kapatılacağını iddia etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
01 Haziran 2024 18:04
GÜNCELLEME
01 Haziran 2024 18:27
Asgarisi ödenen kartlar kullanıma kapanıyor mu?
AK
Afife Kaya Editör

Kredi kartı kullanıcıları arasında yankı uyandıran yeni bir iddia, finansal gündemi sarsıyor. Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, kredi kartlarına 3 ay peş peşe asgari ödeme yapan kullanıcıların kartlarının kullanıma kapatılacağını iddia etti.

3 Dönem Kuralı

Bilindiği üzere kredi kartlarında "3 dönem kuralı" bulunuyor. Bu kurala göre, kart kullanıcıları, borçlarının asgari ödemesini üst üste 3 dönem boyunca yapmazlarsa kartlarının nakit kullanımına kapatılması riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Ancak Yarkadaş'ın ortaya attığı yeni iddia, asgari ödeme yapan kullanıcıları da etkileyebileceğini öne sürüyor.

Barış Yarkadaş'ın Paylaşımı

Milyonlarca vatandaş ay sonunu getirebilmek için kredi kartlarına başvururken, Barış Yarkadaş'ın açıklamaları büyük dikkat çekti. Yarkadaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kontrolsüz ve kuralsız bir şekilde dağıtılan kredi kartlarında yeni uygulama…" diyerek şu ifadeleri kullandı:

“3 ay peş peşe ‘asgari ödeme’ yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanıyor. Kartı yeniden açtırabilmeniz için, borcunuzun tamamını ödemeniz gerekiyor. Yaşam, yoksullar ve düşük gelirliler için daha da zorlaşıyor. AK PARTİ’nin ülkeyi getirdiği durumun özeti…”

Kredi Kartında Asgari Ödeme Nedir?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı, borcunuzun son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken en düşük miktardır. Bu tutarın altında ödeme yapmanız durumunda, borcunuza gecikme faizi uygulanır ve kredi notunuz olumsuz etkilenir. Asgari ödeme yaparak borcun tamamını kapatmamış olursunuz, ancak borcun asgari kısmını ödeyerek kredi kartının kullanıma açık kalmasını sağlarsınız.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa