Sağlık Bakanlığı’ndan yeni düzenleme yolda

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) aracılığıyla, tıbbi ürünlerin tanıtımında önemli değişikliklere gidecek. Yapılacak düzenleme ile ünlü kişilerin tanıtımlardaki rolü yasaklanırken, sağlık personelinin bu faaliyetler için önceden izin alması zorunlu hale gelecek. Ayrıca, tanıtımlarda yanıltıcı bilgilerin kullanımı engellenecek ve ürün tanıtımında ünlü kişilerin kullanımı yasaklanacak.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
01 Haziran 2024 22:04
GÜNCELLEME
01 Haziran 2024 22:22
Sağlık Bakanlığı’ndan yeni düzenleme yolda
AK
Afife Kaya Editör

Sağlık sektöründe önemli bir düzenlemeye hazırlık başladı. Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), beşerî tıbbi ürünlerin ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtım faaliyetlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Yapılacak düzenlemeyle birlikte tıbbi ürünlerin tanıtımında ünlü kişilerin rol alması yasaklanacak. Ayrıca, sağlık personellerinin bu tür tanıtım faaliyetlerinde bulunabilmeleri için önceden izin almaları zorunlu hale getirilecek.

TİTCK'nın hazırladığı taslak çalışmaya göre, şu anda hekim, diş hekimi ve eczacılara yapılabilen tanıtım ve dağıtılabilen ürünler, özel tıbbi amaçlı gıdalarla sınırlı olmak kaydıyla diyetisyenlere yönelik de gerçekleştirilebilecek. Bu meslek gruplarına yönelik ziyaretler artık elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek. Ancak, ürün tanıtım temsilcileri, belirtilen meslek grupları dışındaki sağlık meslek mensuplarına herhangi bir ürün ve benzerini tanıtamayacak, tanıtım malzemesi ve tanıtım materyali veremeyecek.

Ünlü Kişilerin Kullanımı Yasak

Yapılacak düzenleme kapsamında ürün tanıtımlarında, ürün kullanımını gereksiz yönde teşvik edecek veya beklenmeyen riskli durumlara neden olabilecek yanıltıcı, abartılı ya da doğruluğu kanıtlanmamış bilgilerin yer alması da engellenecek. Tanıtımlarda ilgi çekici ve ürünün kendisi ile doğrudan ilgisi olmayan ifade ve görüntülerin kullanılması da yasaklanacak. Ürün tanıtımlarında artık ünlü kişilerin kullanımı da yasaklanacak ve sağlık mensupları, izin almadan tanıtımlarda rol alamayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa