Anneler dikkat! Bakan Işıkhan duyurdu! Bugün başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin ikinci dönem başvurularının bugün başlayacağını açıkladı. Çalışan annelere 12 ay boyunca 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
03 Haziran 2024 11:24
GÜNCELLEME
03 Haziran 2024 12:11
Anneler dikkat! Bakan Işıkhan duyurdu! Bugün başlıyor
Ecem Çetin Editör

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan kadınlara destek olmaya devam ediyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikinci dönemi başlayan 
Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Vedat Işıkhan, çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ettiklerini belirtti. 

Bakan Işıkhan,  Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile  çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri desteklediklerini ve kayıtlı istihdamda kalmalarını sağladıklarını ifade etti. 

Bakan,  Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin ikinci dönem başvurularının bugün itibariyle başlayacağını söyledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de  12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro  (11.339 TL) destek sağlanacağını aktardı. 

Bakan Işıkhan, eğitimli ve sigortalı  çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedefledikleri projeden  toplam 7 bin kadının faydalanacağını söyledi. 

Projenin ikinci dönemi için kayıtların https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaB... linki aracılığı ile  e-Devlet üzerinden yapılacağı kaydedildi. 

Işıkhan, şunları söyledi;


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa