Mateusz Musialowski kimdir?

Liverpool'da oynayan Polonyalı profesyonel bir futbolcu Mateusz Musialowski kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
03 Haziran 2024 11:33
GÜNCELLEME
03 Haziran 2024 11:37
Mateusz Musialowski kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Mateusz Konrad Musiałowski, 16 Ekim 2003 doğumlu Premier League ekibi Liverpool'da orta saha oyuncusu veya forvet olarak oynayan Polonyalı profesyonel futbolcudur.

Erken Yaşam

Katowice, Polonya'da doğan Musiałowski, kariyerine beş yaşında Ajaks Częstochowa'da başladı. Dört yıl sonra Raków Częstochowa akademisine katıldı ve ardından Skra Częstochowa'da kiralık olarak oynadı. Kiralık döneminin ardından, Musiałowski SMS Łódź'a katıldı ve genç seviyede 88 maçta 133 gol attı.

Kulüp Kariyeri

Premier League takımlarından Arsenal ile denemelerden sonra, Musiałowski Ağustos 2020'de Liverpool'a katıldı. Temmuz 2021'de ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı ve Liverpool'un birinci takımıyla antrenman yaptı.

Temmuz 2022'de Strasbourg'a karşı oynanan hazırlık maçında Liverpool formasıyla gayriresmi olarak ilk kez sahaya çıktı. Maç, 3-0'lık mağlubiyetle sonuçlandı.

Musiałowski, 2023 yazında Avusturya Bundesliga takımı TSV Hartberg'e katılmak üzereydi, ancak anlaşma son anda bozuldu.

14 Mart 2024'te, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sparta Prag'a karşı 6-1 kazanılan maçta ikinci yarıda oyuna girerek Liverpool formasıyla ilk resmi maçına çıktı. Böylece, Jerzy Dudek'ten sonra Liverpool için oynayan ikinci Polonyalı oyuncu ve Merseyside ekibi için resmi bir maçta forma giyen ilk saha oyuncusu oldu.

Uluslararası Kariyer

Musiałowski, Polonya'yı çeşitli genç seviyelerde temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa