Adrián kimdir?

Premier Lig kulübü Liverpool'da kaleci olarak oynayan İspanyol profesyonel futbolcu Adrián kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
03 Haziran 2024 12:16
GÜNCELLEME
03 Haziran 2024 12:24
Adrián kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Adrián San Miguel del Castillo, bilinen adıyla Adrián, Premier Lig kulübü Liverpool için kaleci olarak görev yapan İspanyol bir profesyonel futbolcudur.

Kariyer Real Betis: Adrián, Andalucía'nın Sevilla şehrinde doğdu ve CD Altair'de futbol kariyerine başladı. On yaşına kadar forvet ve kanat oyuncusu olarak oynayan Adrián, kaleci pozisyonuna geçti ve ardından formasyonunu tamamlamak için Real Betis'e transfer oldu.

Adrián, ilk iki sezonunu C takımıyla, sonraki beş sezonunu ise Segunda División B'de oynayan Betis rezerv takımıyla geçirdi. Ayrıca 2008'de Alcalá ve 2009'da Utrera'ya kiralık olarak gönderildi. 2011-12 sezonunda A takım kadrosuna yükseldi ve bu dönemde rezerv takımıyla da maçlara çıkmaya devam etti. Adrián, 29 Eylül 2012'de La Liga'da ilk kez forma giydi. 2012-13 sezonunda Betis'in birinci kalecisi haline geldi.

West Ham United: Betis'teki performanslarıyla dikkat çeken Adrián, West Ham United'ın menajeri Sam Allardyce ve kaleci antrenörü Martyn Margetson tarafından takip edilerek kulübe transfer oldu. 5 Haziran 2013'te üç yıllık bir sözleşme imzalaması açıklandı ve bu sözleşme Premier Lig kulübünün iki yıl daha uzatma opsiyonuna sahip olduğu bir anlaşmaydı.

Adrián, West Ham formasıyla ilk maçına 27 Ağustos 2013'te oynanan Lig Kupası maçında çıktı. İlk lig maçına ise 21 Aralık'ta Manchester United'a karşı oynanan 1-3'lük maçta çıktı. Adrián, West Ham'dan 2018-19 sezonunun sonunda ayrıldı ve son maçını 26 Ocak 2019'da oynadı.

Liverpool: Adrián, 5 Ağustos 2019'da Liverpool'a transfer olduğu açıklandı. Kulüple ilk maçına 9 Ağustos'ta Norwich City karşısında çıktı. Adrián, 2019 UEFA Süper Kupası'nda da forma giyerek takımına kupayı kazandırdı. Şu ana kadar Liverpool formasıyla çıktığı maçlarda bazı hatalar yapmasına rağmen, teknik direktör Jürgen Klopp tarafından övgü aldı.

Milli Kariyer: Adrián, 26 Ağustos 2016'da Belçika ve Lihtenştayn'a karşı oynanacak maçlar için İspanya milli takımına çağrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa