Kaide Gordon kimdir?

Premier Lig kulübü Liverpool'da oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Kaide Gordon kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
03 Haziran 2024 13:05
GÜNCELLEME
03 Haziran 2024 13:10
Kaide Gordon kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Kaide Gordon, 5 Ekim 2004 doğumlu İngiliz bir profesyonel futbolcudur ve Premier Lig kulübü Liverpool'da kanat oyuncusu veya hücum orta saha olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri Gordon, 2013 yılında 9 yaş altı seviyesinde Derby County'ye katıldı ve 29 Aralık 2020'de Birmingham City'yi 4-0 mağlup ettikleri maçta yedek kulübesinde yer alarak profesyonel kariyerine başladı.

5 Şubat 2021'de, Gordon'un Liverpool'a transfer olduğu açıklandı. Derby County, açıklanmayan bir tazminat ücreti aldı, bu miktarın £1 milyon civarında olduğu ve eklemelerle birlikte £3 milyona kadar çıkabileceği bildirildi. Gordon, Liverpool formasıyla ilk maçına EFL Kupası'nda Carrow Road'da oynanan ve Liverpool'un Norwich City'yi 3-0 mağlup ettiği maçta çıktı. İkinci maçında FA Kupası üçüncü turunda Shrewsbury karşısında ilk golünü attı ve Liverpool'un tüm organizasyonlardaki en genç ikinci golcüsü, FA Kupası'ndaki ise en genç gol atan oyuncusu oldu. Premier Lig'deki ilk maçına ise 16 Ocak 2022'de Brentford karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olarak çıktı.

Milli Kariyer İngiltere'yı 16 yaş altı seviyesinde temsil ettikten sonra, Gordon, 3 Eylül 2021'de Newport International Sports Village'da oynanan ve 1-1 biten Galler maçında İngiltere U18 formasıyla ilk maçına çıktı.

Gordon, 22 Mart 2024'te Bialystok City Stadyumu'nda oynanan ve Polonya'yı 5-1 mağlup ettikleri maçta İngiltere Elite League takımı formasıyla ilk kez oyuna sonradan dahil olarak sahaya çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa