Köpek saldırılarıyla ilgili rapor hazırlandı

Son zamanlarda tartışma konusu olan köpek sorunu gündemdeki yerini korurken başıboş köpeklerin saldırına dair rapor sunuldu. 2 yılda 107 kişi köpek saldırıları nedeniyle hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
03 Haziran 2024 13:44
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 13:15
Köpek saldırılarıyla ilgili rapor hazırlandı
O
Onur Çetinkaya Editör

AK Parti'nin  "Hayvanları Koruma Kanunu"nda yapmayı planladığı değişiklikle sokak hayvanlarının "uyutulması" öngörülen yasa teklifi tartışma konusu oldu.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Türkiye’de artan kuduz tehdidi olduğuna dikkat çekti. 

Tartışma konusu olan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa taslağına değinen Erdoğan, önceliklerinin sokak hayvanlarını sahiplendirmek olduğunu ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bir taslak çalışması yaptığını hatırlatan Tunç, Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığın sürdüğünü belirtti.

Son zamanlarda tartışma konusu olan köpek sorunu gündemdeki yerini korurken başıboş köpeklerin saldırına dair rapor sunuldu. 

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneğince hazırlanan raporda  5 milyon sahipsiz köpeğin doğrudan veya dolaylı yollardan insanların ölmesine ve yaralanmasına neden olduğu verilerce açıklandı.

Son 2 yılda Türkiye'de 50'si çocuk, 107 kişinin köpek saldırılarında hayatını kaybettiği rapor kayıtlarında yerini aldı. 

Pandemi sonrası köpek sayısının daha da arttığı belirtilirken  Türkiye'nin  Avrupa bölgesinde kuduz şüphesi yüksek riski olan tek ülke olduğu dikkati çekildi. 

Etiketler Başıboş Köpek
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa