Türkiye'de bir ilk: Ankara'da “Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara” projesi!

Ankara'da çocuklar için “Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara” projesi hayata geçirildi. İlkokul ve ortaokul öğrencileri, proje ile yazma becerilerini geliştirdi ve bir eser ortaya çıkardı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
03 Haziran 2024 14:12
GÜNCELLEME
03 Haziran 2024 15:31
Türkiye'de bir ilk: Ankara'da “Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara” projesi!
Ecem Çetin Editör

Mamak Kaymakamlığı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen bir projeye imza attı.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için  “Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara” projesi hayata geçirildi. 

Proje kapsamında Mamak İlçesinde görev yapan öğretmenlere ve 8-13 yaş arası öğrencilere “Şair Anne” olarak tanınan Eğitimci Yazar Sultan Serdar Doksöz tarafından yazma becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim verildi.

Öğrenciler, proje ile yazma becerilerini geliştirdiler. 

Hayal dünyalarını ortaya koyan öğrenciler,  eserler ortaya çıkartılar. 

Bu eserler ilçedeki yayın kurulu tarafından incelendi ve bir kitap haline getirildi.

Kitaplarına kavuşan  106 minik yazar ve öğrencilerine danışmanlık yapan 106 öğretmen hayatları boyunca unutamayacakları bir şey yaşadı. 

Yazarların aileleriyle görüşen  Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, şu ifadeleri kullandı;

“Başarıya ulaşmanın sırrı, hayal kurmaktan, merak etmekten geçmektedir. Sizler okudukça ve yazdıkça ufkunuzun geliştiğini; bilginizin arttığını göreceksiniz. Daha da önemlisi geleceğe iz bırakıp daha emin adımlarla yürüyeceksiniz. Projede emeği geçen tüm öğretmenlere ve minik yazarlarımıza teşekkür ediyorum.”

Çocuklara eser için teşekkürlerini ileten  Mamak Kaymakamı Sayın Ali Sırmalı, “Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara projesi ile siz kıymetli öğrencilerin gelecek yıllarda büyük eserler ortaya koyduğunu göreceğimizden hiç kuşkum yok” diye konuştu.

Bu proje ile  okuyan, düşünen, üreten , yazarak konuşabilen duygu ve düşünceleriyle topluma nitelik ve değer katan nesiller yetiştirmek, öğrencilerin  yeteneklerini ortaya çıkarmak,  kendilerini geliştirecek yeni imkân ve fırsatlar sunmak, Türkçe'yi  doğru ve etkileyici kullanmalarını sağlamak ve  öğrencilerin  hayatlarına dokunup , yüzlerini güldürmek amacı ve hedefiyle başlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa