Milli Takım Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına start verdi!

Milli Takım, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında İtalya'ya hareket etti. Almanya'da düzenlenecek olan turnuva öncesi, Türkiye'nin milli futbol ekibi, İstanbul'daki son antrenmanını tamamlayarak hazırlık maçı için İtalya'ya gitti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
03 Haziran 2024 19:42
GÜNCELLEME
03 Haziran 2024 20:17
Milli Takım Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına start verdi!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024 öncesi A Milli Futbol Takımı, İtalya'da hazırlık maçına çıkmak üzere Türkiye'den ayrıldı. Ay-yıldızlı takım, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EURO 2024'te Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile F Grubu'nda mücadele edecek.

İstanbul'daki son antrenmanını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştiren milli takım, İtalya ile yapacakları hazırlık maçı için İstanbul Havalimanı'ndan kalkan uçakla Bologna'ya hareket etti. Ay-yıldızlı kafile, İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde bando takımının çaldığı marşlarla İtalya'ya uğurlandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile bir futbolcu, maçın oynanacağı Bologna'daki Renato Dall'Ara Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Türkiye'nin İtalya karşılaşması yarın TSİ 22.00'de başlayacak.

İtalya'dan 5 Haziran'da ayrılacak olan milli takım kafilesi, 10 Haziran'da Polonya ile deplasmanda oynanacak karşılaşma öncesinde Polonya'nın Opalenica kasabasına kampa girecek. Takım, 9 Haziran'a kadar hazırlıklarını Polonya'da sürdürecek ve aynı gün Varşova'ya hareket edecek. Polonya-Türkiye karşılaşması, 10 Haziran'da ülkenin en yüksek kapasiteli futbol stadyumu olan PGE Narodowy'de oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak.

A Milli Takım, 5-11 Haziran tarihleri arasında Ümit Milli Takımı ile beraber kamp yapacak ve biri İtalya diğeri Polonya'da olmak üzere birbirleriyle iki antrenman maçı yapacak.

Ümit Milli Takımı ile yapılacak hazırlık maçı sonrasında 11 Haziran'da Polonya'dan Almanya'ya geçecek olan milli takım, hazırlıklarını Barsinghausen kasabasındaki tesiste sürdürecek.

Milli takımın EURO 2024 maç programı ise şu şekilde:

  • 18 Haziran Salı: Türkiye-Gürcistan (Dortmund)
  • 22 Haziran Cumartesi: Türkiye-Portekiz (Dortmund)
  • 26 Haziran Çarşamba: Çekya-Türkiye (Hamburg)

A Milli Takım'da sakatlıkları nedeniyle Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal kadrodan çıkarılırken, Bertuğ Yıldırım ise Ümit Milli Takıma gönderildi. EURO 2024'te mücadele edecek olan 26 kişilik nihai kadro, 7 Haziran Cuma günü kesinleşecek ve UEFA'ya gönderilecek.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024 öncesi güçlü takımlarla hazırlık maçları yapacaklarını belirterek, "İnşallah güzel neticelerle bu turnuvayı tamamlarız" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa