Pedro Gonçalves kimdir?

Primeira Liga kulübü Sporting'de oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Pedro Gonçalves kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Haziran 2024 13:59
GÜNCELLEME
04 Haziran 2024 14:04
Pedro Gonçalves kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Pedro António Pereira Gonçalves, 28 Haziran 1998 doğumlu Pedro Gonçalves veya Pote olarak bilinir , Primeira Liga kulübü Sporting'de hücum orta saha oyuncusu veya kanat oyuncusu olarak oynayan Portekizli profesyonel bir futbolcudur.

İlk Yılları ve Yurt Dışı Deneyimi: Vidago'da dünyaya gelen Pedro Gonçalves, futbol kariyerine 8 yaşındayken başladı. G.D. Chaves ve S.C. Braga gibi kulüplerin altyapısında forma giyen yetenekli oyuncu, daha sonra Valencia'nın altyapısına transfer oldu. 2017 yılında ise İngiliz ekibi Wolverhampton Wanderers'a transfer olduysa da burada fazla forma şansı bulamadı.

Parlayan Yıldız: Famalicão Dönemi: 2019 yılında Portekiz'e dönen Gonçalves, Famalicão ile anlaştı. Burada gösterdiği etkileyici performansla dikkatleri üzerine çeken oyuncu, takımının ligdeki en iyi başlangıçlarından birine katkıda bulundu. 2020 yılında Primeira Liga'nın En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nü kazanarak yeteneğini kanıtladı.

Sporting CP ile Zirveye Ulaşma: 2020 yılında Sporting CP'ye transfer olan Pedro Gonçalves, kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Orta saha oyuncusu olarak görev aldığı ilk sezonda 32 lig maçında 23 gol atarak gol kralı oldu. Sporting CP'nin hem ligi hem de Taça da Liga'yı kazanmasında önemli rol oynadı. Bu başarılardan dolayı Bola de Prata ödülünü kazandı ve üst üste iki yıl Primeira Liga'nın En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu.

Sakatlıklarla Dolu Bir Dönem: 2021-2022 sezonu Pedro Gonçalves için sakatlıklarla mücadeleyle geçti. Buna rağmen gösterdiği performansla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Yeniden Formda: Rekorlar ve Başarılar: 2022-2023 sezonunda eski formuna kavuşan Gonçalves, Sporting CP'nin en çok gol atan oyuncusu ve ligin en çok asist yapan oyuncusu unvanlarının sahibi oldu. Ayrıca attığı bir gol, UEFA Avrupa Ligi sezonunun en güzel golü seçildi.

Milli Takım Kariyeri: Portekiz milli takımının çeşitli genç kategorilerinde oynayan Pedro Gonçalves, A Milli Takım formasını henüz giymese de yakın gelecekte milli formayı başarıyla taşıması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa