Viktor Gyökeres kimdir?

Primeira Liga kulübü Sporting CP ve İsveç milli takımında forvet olarak oynayan İsveçli profesyonel futbolcu Viktor Gyökeres kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Haziran 2024 14:14
GÜNCELLEME
04 Haziran 2024 14:23
Viktor Gyökeres kimdir?
CS
Canan Salman Editör

24 Haziran 1998 Stockholm doğumlu Viktor Gyökeres, İsveç milli takımı oyuncusu olan Gyökeres, şu an Portekiz devi Sporting CP formasını giyerek hem kulübüne hem de milli takıma önemli başarılar kazandırıyor.

İlk Adımlar ve Yurt Dışı Deneyimi: Futbola IFK Aspudden-Tellus takımında başlayan Gyökeres, daha sonra IF Brommapojkarna'ya transfer oldu. Burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 2017 yılında Premier Lig ekibi Brighton & Hove Albion'a transfer oldu. Ancak burada as takım şansı bulmakta zorlandı ve alt liglerde kiralık olarak forma giydi. 2023 yılında ise Sporting CP'ye rekor bir transfer bedeliyle transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Sporting CP ile Zirveye Ulaşma: Sporting CP'ye transfer olan Gyökeres, ilk sezonunda adeta golle adeta dans ediyor. 33 lig maçında 29 gol atarak Portekiz liginin gol kralı unvanını kazanıyor. Bu başarısıyla takımının da ligi şampiyon bitirmesinde önemli rol oynuyor. Gyökeres, performansı sayesinde Portekiz liginin en prestijli ödülü olan "Bola de Prata"yı da almaya hak kazanıyor.

Milli Takım Kariyeri: İsveç milli takımının çeşitli genç yaş kategorilerinde forma giyen Gyökeres, 2017 Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda attığı 3 golle gol krallığı unvanını paylaştı. 2019 yılında ise A Milli Takım formasıyla ilk maçına çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa