Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de zulüm durdurulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki zulmün durdurulması çağrısını yineleyerek, ateşkesin acilen sağlanması gerektiğini vurguladı. İsrail'e silah desteği veren ülkeleri katliamın ortağı olarak nitelendiren Erdoğan, uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 20:08
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 20:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de zulüm durdurulmalı
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Gazze'deki duruma yönelik sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gazze'deki zulmün durdurulması için çağrısını yineleyerek, acilen ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.

"İsrail'e Silah Desteği Veren Ülkeler Katliamın Ortağı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "Ateşkes bir an önce sağlanmalı. İsrail'e silah desteği veren ülkeler katliamın ortağı. Vicdan sahibi herkese ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum," dedi. Erdoğan, bu konuda uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

İkili İlişkilerde Önemli Anlaşmalar İmzalandı

Basın toplantısında, Türkiye-Özbekistan ilişkilerine de değinen Erdoğan, Mirziyoyev'i Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. İki ülke arasında birçok anlaşmaya imza attıklarını belirten Erdoğan, "Özbekistan'daki Türk yatırımlarının artmasından memnuniyet duyuyoruz. Atacağımız bu adımlarla 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum," dedi.

Depremzedeler İçin Teşekkür

Erdoğan, Türkiye'deki depremzedelere yardımlarından dolayı Özbekistan'a teşekkür ederek, "Depremzedelerimiz adına Özbekistan ve halkına teşekkür ediyorum," dedi. Ayrıca, en iyi keskin nişancı yarışmasında başarılı olan Özbekistan'ı kutladı.

"Ateşkes Bir An Önce Sağlanmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki durumla ilgili olarak, "Ateşkes bir an önce sağlanmalı. İsrail'e katliamlarında cephane ve silah desteği veren ülkeler, artık bu suça ortak olmaktan vazgeçmelidir. Vicdan sahibi herkese ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum," diyerek çağrısını yineledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa