Trump: İsrail, Gazze’de kazanmalı ve işi bitirmeli

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamalarda, İsrail'in savaşı kazanması ve hızlıca sonlandırması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Demokrat Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in İsrail'e yönelik tutumunu eleştirerek, İsrail lobisinin Washington'daki etkisinin azaldığını savundu. Trump'un açıklamaları, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin siyasi yansımalarını gözler önüne serdi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 19:29
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 22:08
Trump: İsrail, Gazze’de kazanmalı ve işi bitirmeli
AK
Afife Kaya Editör

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in "Gazze'de savaşı kazanıp hızlıca işi bitirmesi gerektiğini" ifade etti. Trump, Fox News televizyonuna verdiği mülakatta, Gazze'deki son durumu ve ABD-İsrail ilişkilerini değerlendirdi.

Trump, İsrail'in 7 Ekim'deki yaşananları unutmaması gerektiğini savunarak, bu saldırıların hatırlanması ve İsrail'in Amerikan siyasetinde "eskisi gibi" güçlü olması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyetçi siyasetçi, "İsrail (Gazze'de) bu işi bitirmeli, bu işi hızlıca ve güçlü şekilde bitirmeli ve yeniden hayata dönmeli çünkü çok uzun zaman sürdü. Onlar kazanmalı ve işi bitirmeli." dedi.

Demokrat senatöre “Filistinli gibi davranıyor” suçlaması

Trump ayrıca, İsrail lobisinin Washington'daki etkisinin azaldığını öne sürdü ve bu durumu bazı Demokrat isimlere bağladı.

Trump, daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştirerek İsrail'de seçim yapılması gerektiğini söyleyen Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer'e yüklendi. "Onların (İsrail lobisinin) şu an bir zamanlar olduğu gibi destekçisi yok. Ben bu hususta iyiyim ama onların arkası yok. Hatta Schumer bile Filistinli gibi davranıyor." şeklinde konuştu.

Schumer'in Yahudi olmasına ve bugüne kadar İsrail'e hep güçlü destek vermesine rağmen şu anda İsrail için çalışmadığını savunan Trump, bunun İsrail için tehlikeli bir durum olduğunu dile getirdi.

Demokrat senatör Schumer, 14 Mart'ta Senato'da yaptığı konuşmada, Netanyahu'nun 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini vurgulayarak İsrail'de seçim yapılması çağrısında bulunmuştu.

Netanyahu ise Schumer'in açıklamasına tepki göstererek, İsrail'de seçim yapılıp yapılmamasının "İsrail hükümetinin görevi" olduğunu ve seçilmiş lideri değiştirmeye çalışmanın uygun olmadığını söylemişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa