ABD'den F-16 açıklaması: Türkiye kabul mektubunu imzaladı

Türkiye, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ile 79 adet F-16 modernizasyon kiti satın almak için kabul mektubunu imzaladı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, bu adımın ulusal güvenlik ve NATO'nun birlikte çalışabilirliği açısından önemli olduğunu belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 00:00
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 00:02
ABD'den F-16 açıklaması: Türkiye kabul mektubunu imzaladı
AK
Afife Kaya Editör

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladığını açıkladı. Bu adımın tamamlanmasıyla birlikte Türkiye, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ile 79 adet F-16 modernizasyon kiti satın alacak.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesiyle ilgili olarak önemli bir adım atıldığını belirtti. Flake, bu adımın ABD'nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından önemli olduğunu vurguladı ve Türkiye Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Siyasi ve Askeri İlişkiler departmanı da Türkiye'nin bu satın alımın gerçekleşmesinden dolayı gurur duyduklarını belirterek, bu adımın ABD'nin Türkiye ile olan güvenlik ortaklığına olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etmesini desteklediğini ve bu kapsamda 20 milyar dolarlık F-16 satışını onaylaması için Kongre'ye çağrı yapmıştı. Başkan Biden, Kongre'yi, süreci geciktirmeden ilerletmeye teşvik etmişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili protokollerin onaylanmasının ardından, ABD'nin yakın zamanda Türkiye'ye F-16'ların satışına ilişkin resmi bildirimi yapması bekleniyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa