Cedric Kipre kimdir?

EFL Şampiyonası kulübü West Bromwich Albion'da defans olarak oynayan profesyonel bir futbolcu Cedric Kipre kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 14:50
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 15:21
Cedric Kipre kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Cédric Julia Wise Kipré, 9 Aralık 1996'da doğan profesyonel bir futbolcudur ve EFL Championship ligi takımlarından West Bromwich Albion'da defans olarak forma giymektedir. 

Kulüp Kariyeri

Leicester City Paris Saint-Germain'in Genç Akademisinden yetişen Kipré, 2014 yılında Leicester City'e transfer oldu ve kulüpteki ilk sezonunda hem 18 Yaş Altı hem de 21 Yaş Altı takımlarında yer aldı.

Corby Town (Kiralık) Eylül 2015'te Kipré, National League North takımlarından Corby Town'a bir aylık kiralık sözleşmeyle transfer oldu.

Motherwell Leicester'dan ayrıldıktan sonra Kipré, Motherwell takımına deneme antrenmanlarına katıldı ve yönetici Stephen Robinson'ın beğenisini kazanarak kulüple bir yıllık sözleşme imzaladı.

Wigan Athletic 3 Ağustos 2018'de Wigan Athletic, Kipré'yi Motherwell'den transfer ücreti karşılığında üç yıllık bir sözleşmeyle kadrosuna kattı.

West Bromwich Albion 4 Eylül 2020'de West Bromwich Albion, Kipré'yi dört yıllık bir sözleşmeyle transfer etti. Kipré, West Brom formasıyla çıktığı maçlarda önemli katkılar yapmıştır.

Charleroi (Kiralık) 1 Şubat 2021'de Kipré, altı aylık bir kiralık sözleşmeyle Charleroi'ye transfer oldu.

 City (Kiralık) 15 Temmuz 2022'de Kipré, Championship liginden bir diğer takım olan Cardiff City'ye sezonluk bir kiralık sözleşmeyle katıldı.

Milli Takım Kariyeri

Kipré, ebeveynlerinin Fildişi Sahili'nde doğmuş olması sebebiyle Fildişi Sahili milli takımı için oynama hakkına sahiptir. 21 Mart 2018'de ilk kez milli takım kadrosuna çağrılmıştır ve 27 Mart 2018'de Togo'ya karşı oynanan U23 maçında milli formayı giymiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa