Kassam Tugayları, İsrail'in bazı esirleri kurtarırken bazı esirleri de öldürdüğünü duyurdu

İsrail, 4 esiri kurtarmasını büyük bir zafer gibi dünyaya anlatırken Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan buna gölge düşürebilecek bir açıklama geldi. Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 4 esiri kurtardığı operasyonda bazı esirleri de öldürdüğünü duyurdu.

AA
Kaynak AA-Ankara Masası
YAYINLAMA
08 Haziran 2024 21:45
GÜNCELLEME
08 Haziran 2024 22:03
Kassam Tugayları, İsrail'in bazı esirleri kurtarırken bazı esirleri de öldürdüğünü duyurdu
AA
Kaynak AA-Ankara Masası

İsrail’in esir kurtarma operasyonu tartışma yarattı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun bir saldırı düzenledi.

4 esiri kurtaran İsrail’in saldırısında 210 Filistinli öldü, en az 400 Filistinli de yaralandı.Kassam Tugayları, İsrail'in bazı esirleri kurtarırken bazı esirleri de öldürdüğünü duyurdu

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabından, İsrail ordusunun esirlerini kurtardığı operasyonda korkunç bir katliam yaptığını duyurdu.

Ebu Ubeyde, İsrail'in bazı esirleri kurtarmayı başarsa da  bazılarını da öldürdüğünü açıkladı.

İsrail'i Nusayrat Mülteci Kampı'nda "çok yönlü savaş suçu" işlemekle suçlayan Ebu Ubeyde, "Bundan ilk zarar görecek olan İsrailli esirlerdir." uyarısında bulundu.

İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nin orta kesiminde düzenlediği saldırılarda iki bölgede 4 İsrailli esiri canlı olarak kurtardığını duyurmuştu.

Kurtarılan esirlerin Tel Aviv yakınlarındaki Sheba Tel-Hashomer Hastanesi'ne getirildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu açıklanmıştı.

İsrail, esirlerin kurtarılması sırasında çıkan çatışmalarda 1 İsrail polisinin öldüğünü bildirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa