Avrupa Futbol Şampiyonası ne zaman başlayacak, hangi kanalda yayınlanacak? EURO 2024’te Türkiye hangi grupta? Türkiye ilk maçı ne zaman oynayacak?

Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım sürüyor. EURO 2024’te F Grubu’nda mücadele edecek olan Montella yönetimindeki Ay-yıldızlılar ilk olarak Gürcistan ile karşılaşacak. Peki Avrupa Futbol Şampiyonası ne zaman başlayacak, turnuvanın başlamasına kaç gün kaldı? İşte, EURO 2024 grupları ve merak edilen maç programı…
Ersin Küçükbarak
|
08 Haziran 2024, Cumartesi - 22:02
Avrupa Futbol Şampiyonası ne zaman başlayacak, hangi kanalda yayınlanacak? EURO 2024’te Türkiye hangi grupta? Türkiye ilk maçı ne zaman oynayacak?

Avrupa Futbol Şampiyonası, Almanya ev sahipliğinde gerçekleşecek ve açılış mücadelesi Almanya ile İskoçya arasında oynanacak. Futbolseverleri her gün üç maçın beklediği turnuva, heyecan dolu anlara sahne olacak. İşte EURO 2024'e dair tüm detaylar...

 Avrupa Futbol Şampiyonası, 14 Haziran'da başlayacak ve 14 Temmuz'a kadar devam edecek. Play-off turlarından gelen takımlar da dahil olmak üzere, turnuva Almanya’nın farklı şehirlerinde gerçekleşecek.

Euro 2024 Ev Sahibi Şehirler

EURO 2024, Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerinde oynanacak. Her biri kendine özgü tarihi ve futbol kültürüyle bilinen bu şehirler, turnuvaya ev sahipliği yapacak.

Euro 2024 Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Turnuva boyunca oynanacak tüm maçlar, TRT, TRT 1, TRT SPOR ve trtspor.com.tr üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Futbolseverler, bu kanallar aracılığıyla maçları takip edebilecekler.

Türkiye Euro 2024'te Hangi Grupta?

Türkiye, EURO 2024'te F Grubu'nda mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekibimizin rakipleri ise Portekiz, Çekya ve play-off turundan gelen Gürcistan. İşte grupların detayları:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere

D Grubu: Fransa, Hollanda, Avusturya, Polonya

E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, Ukrayna

F Grubu: Türkiye, Portekiz, Çekya, Gürcistan

Türkiye’nin Euro 2024 grup maçları ne zaman, saat kaçta?

Türkiye’nin grup aşamasındaki maçlarının saatleri ise şöyle:

Euro 2024 Turnuva Takvimi

EURO 2024, grup aşaması, son 16 turu çeyrek final, yarı final etapları şeklinde gerçekleştirilecek.

Grup aşaması maçları 26 Haziran'da sona erecek. Organizasyonda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların yanı sıra en iyi 4 grup üçüncüsü son 16 turuna kalacak. Son 16 turu 29 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.

Son 16 turundan itibaren turnuva, tek maç eleme usulüne göre devam edecek.

Çeyrek final maçları 5-6 Temmuz'da, yarı finaller ise 9-10 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Büyük final ise 14 Temmuz'da oynanacak.

Futbol otoriteleri; Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz, Fransa ve İngiltere’yi turnuvanın favorileri arasında gösteriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2142470/avrupa-futbol-sampiyonasi-ne-zaman-baslayacak-hangi-kanalda-yayinlanacak-euro-2024te-turkiye-hangi-grupta-turkiye-ilk-maci-ne-zaman-oynayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.