MEB, öğretmen mülakat merkezlerini ve giriş belgelerini duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında mülakata girecek adayların sınav merkezlerini açıkladı ve sınav giriş belgelerini erişime açtı. KPSS puanına göre belirlenen adaylar, 1 Temmuz 2024'ten itibaren sözlü sınavlara girecek. Adaylar, giriş belgelerine e-Devlet üzerinden ulaşabilecek. Atama ve göreve başlama süreçlerine ilişkin açıklamalar ise sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından yapılacak.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
10 Haziran 2024 18:03
GÜNCELLEME
10 Haziran 2024 18:26
MEB, öğretmen mülakat merkezlerini ve giriş belgelerini duyurdu
AK
Afife Kaya Editör

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında mülakata girecek adayların sınav merkezleri belli oldu. Adaylar, mülakat giriş belgelerine e-Devlet üzerinden erişebilecek.

MEB tarafından yapılan açıklamada, sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezlerinin belirlendiği ve giriş belgelerinin erişime açıldığı bildirildi. Başvurusu onaylanan ve KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puanı alan adaylardan başlayarak, belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday, yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvurular 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılmıştı. Bu kapsamda, sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezleri açıklanırken, sınav giriş belgeleri de erişime açıldı.

Sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacak. Tercih başvurusu, atama ve göreve başlamaya ilişkin detaylı açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların ilan edilmesiyle birlikte yapılacak.

Adaylar, sınav giriş belgelerine e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle erişebilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa